Архива вести
                   
30. јун 2010.

ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „НАЈБОЉА КЊИГА МЛАДИХ“

Уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, „Центар за позитивне промене“ из Прешева реализује пројекат „Најбоља књига младих“.

29. јун 2010.

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „РЕЦИ НЕ“

Уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, невладине организација „The Future“ из Великог трновца у оквиру пројекта „Заједно против дроге“ снимила је краткометражни филм „Реци НЕ“.

28. јун 2010.

ОТВОРЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Прошле седмице почео је да ради дневни боравак Удружења родитеља деце и омладине са посебним потребама из Прешева. Уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, удружење је  просторије у основној школи „Ибрахим Кељменди“адаптирало и прилагодило за рад са децом и омладином са посебним потребама.

23. јун 2010.

23.06.2010. године

Колективни центри се затварају уз финансијску помоћ програма „Одржање мира и инклузивни развој“ (PBILD) Захваљујући заједничком програму Уједињених нација „Одржање мира и инклузивни локални развој“ (PBILD), интерно расељеним лицима у мотелу „Атина“, последњем колективном центру на подручју Лесковца у којем је уточиште нашло 67 лица, на располагању су три могућности за проналажење трајног смештаја у Србији. Из средстава шпанског Фонда за достизање миленијумских циљева развоја (MDGF) PBILD је обезбедио три пакета помоћи интерно расељеним лицима у општинама на југу Србије, посебно у Бујановцу.

21. јун 2010.

ЗАШТО ВОЛИМ БУЈАНОВАЦ

У оквиру пројекта „Новинарством до толеранције и интеграције“ које су у партнерству реализовале организације „Полумесец“ и „Центар за толеранцију и интеграцију југа Србије“ из Бујановца, а који је финансирало Координационо тело Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа, штампане су брошуре „Зашто волим Бујановац“.  

21. јун 2010.

МУЗИЧКА ШКОЛА У ПРЕШЕВУ

Центар за мултукултурно образовање из Прешева, коме је Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац у Медвеђа одобрило средства за музичку школу, организовао је концерт поводом успешног завршетка школске године.

21. јун 2010.

ФИНАЛНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ

У оквиру мултиетничког пројекта ОК „Јуниор“ из Бујановца „Школа одбојке“ који финансијски подржава Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, протеклог  викенда  одржан је завршни турнир.

21. јун 2010.

21.06.2010. године

Шанса за четири општине на југу: уручени сертификати о пословном окружењу Градови Суботица, Врање, Лесковац и општине Бујановац и Пирот добили су сертификате за повољно пословно окружење у оквиру програма Националног савеза за локални економски развој (NALED).

18. јун 2010.

18.06.2010.

Вилијам Инфанте посетио  Бујановац Стални координатор УН у Србији Вилијам Инфанте током своје посете југу Србије разговарао је са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем о сарадњи УН и локалних власти о помоћи за преостала 4.823 интерно расељена лица и избеглицe које живе на подручју општине Бујнаовац.

16. јун 2010.

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЗЕМЉОРАДНИЧКЕ ЗАДРУГЕ „ЈУГ ЛЕВОСОЈЕ“ СА ПОМОЋНИКОМ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА ШАБАЧКЕ МЛЕКАРЕ

На иницијативу Координационог тела јуче су о подизању капацитета за производњу млека у општини Бујановац разговарали представници земљорадничке задруге „Југ Левосоје“, помоћник министра пољопривреде Слободан Теофанов,  представници млекаре Шабац и директор Службе Координационог тела Ненад Ђурђевић. Делегација је посетила неколико домаћинстава у  селима Левосоје и Осларе  и закључила да нема  потенцијала за озбиљнију, робну производњу  млека, које би откупљивала „Шабачка млекара“. Како би се производња млека у овом крају унапредила и подигла на виши ниво договорено је да се у наредном периоду посете четири млекаре које откупљују млеко са подручја општина Бујановaц и Прешевo. “Шабачка млекара“ је спремна да изађе у сусрет локалним произвођачима, да донира лактофризе, системе за складиштење млека и откупљује  млеко по већој цени од актуелне тржишне.

  Следећа страна»