Архива вести
                   
31. август 2009.

31.08.2009.год.

ЈУГУ ПОТРЕБНО ЗАЈЕДНИШТВО БЕОГРАД - Општинама на југу Србије потребно је више заједништва, како унутар српске и албанске заједнице, тако и између њих, јер тамо постоје велике поделе и јаз између људи, оценио је шеф Мисије Оебса Ханс Ола Урстад.

31. август 2009.

ЛИСТА КОНКУРСА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

КОНКУРСИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Листа конкурса за реализацију пројеката удружења грађана у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа

Листа конкурса за финансирање пројеката у оквиру програма о распореду и коришћењу средстава за програме остваривања и унапређења социјалних и мањинских права и посебности у 2009. години

28. август 2009.

Позив за новинаре: БЕСПЛАТАН ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

БЕОГРАД, 28. АВГУСТ 2009. – У уторак, 1. септембра, хиљаду и три стотине ученика првих разреда основних школа у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи добиће бесплатан школски прибор вредан 2 милиона и 800 хиљада динара. Донацију је обезбедило Координационо тело за ове три општине. Комплет школског прибора садржи школску торбу, перницу, шест свесака, блок за цртање, лењир, дрвене бојице, рачунаљку, резач, гумицу, графитне и хемијске оловке. Вредност једног комплета је 2.100 динара.

25. август 2009.

СЛУЖБИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА СТИГЛО 49 ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

На конурсе за остваривање социјалних и мањинских права и за програме и пројекте удружења грађана, који су били отворени до 21. августа 2009. године, Служби Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа стигло је укупно 49 предлога пројеката.

11. август 2009.

ДОПУНА ТЕКСТА КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ УЧЕНИЧКИХ СТИПЕНДИЈА

Потврда о укупним примањима породичног домаћинства, коју издаје општински орган управе, прибавља се за укупна примања чланова породице за првих шест месеци 2009.године. Ученици који примају ђачку стипендију по другом основу не могу да остваре право на ђачку стипендију по овом конкурсу.

4. август 2009.

МИЛАН МАРКОВИЋ О АКТИВНОСТИМА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Председник Координационог тела, министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић, изјавио је да је Координационо тело тренутно на југу Србије фокусирано на образовање, правосуђе, укључивање Албанаца у институције, стварање мултиетничких власти у Прешеву и Бујановцу, као и на изградњу инфраструктуре.

3. август 2009.

3.8.2009.год.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је јуче да је прошле седмице разговарао с албанским лидерима с југа Србије у циљу очувања политичке стабилности и безбедности. “Разговори су били добри и коректни и биће настављени. Желим да наше снаге безбедности на југу Србије имају разумевање и подршку грађана, али желим и да се заједнички боримо против криминала, корупције, јер је то у интересу свих”, рекао је Дачић.