Архива вести
                   
28. октобар 2016.

ИСТРАЖИВАЊЕ О ТРАНСПАРЕНТНОСТИ РАДА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Врање, Бујановац, Прешево - Град Врање је је био домаћин скупа на коме су презентовани резултати рада на пројекту „Повећање транспарентности у раду власти у шест градова и општина у Рашком и Пчињском округу“.

28. октобар 2016.

ОСНОВЦИ ИСТРЧАЛИ „ТРКУ ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“

Бујановац – У организацији Црвеног крста и Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, а у сарадњи са Црвеним крстом Србије, истрчана је, због кише раније одложена, традиционална „Трка за срећније детињство“. На стадиону бујановачког ФК БСК трчало је 197 ученика ове школе.

28. октобар 2016.

ШКОЛА СВЕТИ САВА: КЊИГЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ СЕНКЕ

Бујановац – Поводом обележавања Месеца књиге, у холу Стручне школе „Свети Сава“ у Буајновцу организована је изложба књига за ученике и грађанство. Презентација нове школске лектире, речника и енциклопедија, које су у школску библиотеку набављене током ове године, осмишљена је са циљем да књиге...

27. октобар 2016.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА МОСТА НА МОРАВИ КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац – На Јужној Морави код Бујановца почела је изградња моста који повезује град са српским селима на десној обали реке и Бујановачким језером, саопштила је компанија  Путеви Србије, која је надлежна за поменуте радове.

27. октобар 2016.

ДРЖАВА УЛАЖЕ НАПОРЕ У СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА И НЕЈЕДНАКОСТИ

Београд – На представљању публикације Светске банке „Мапа сиромаштва у Србији", које је урађено на основу пописа из 2011. године и анкете о приходима и условима живота, а чији су резултати презентовани на скупу „Мапа сиромаштва у Србији“ одржаном у Београду...

27. октобар 2016.

ВОЈНИЦИ ДОНИРАЛИ ПОМОЋ НАРОДНОЈ КУХИЊИ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Војници Трећег центра за обуку су од прикупљеног новца купили 127 килограма хране и предали је Црвеном крсту у Медвеђи.

27. октобар 2016.

ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА ЛИДЕР КОНКУРЕНТНОСТИ

Лесковац - Мотел Предејане, компанија Здравље Актавис и Дуванска индустрија Бујановац добитници су признања Лидер конкурентности и одрживог развоја на 5. Дунавском бизнис форуму који је одржан у Новом Саду.

26. октобар 2016.

ДЕЦА ИЗ БУЈАНОВЦА ПОСЕТИЛА КУЋУ РУКОМЕТА

Бујановац, Београд - Протекли викенд ће остати урезан у памћење младих рукометаша и рукометашица бујановачке „Младости”. Више од 50 младих рукометаша и рукометашица боравило је у Београду, а деца са југа Србије су том приликом посетила просторије Рукометног савеза Србије у Новом Београду.

26. октобар 2016.

ФЛУТРА АЛИЈУ ИЗ БУЈАНОВЦА НА ИЗЛОЖБИ

Бујановац – Бујановчанка Флутра Алију једна је од учесника изложбе фотографија у Миторо галерији у Хамбургу.

26. октобар 2016.

ПОСЕТА НОВОСАДСКИХ ЂАКА ВРШЊАЦИМА ИЗ ПРЕШЕВА И БУЈАНОВЦА

Прешево – Бујановац –   По осморо ђака  ОШ „Петефи Шандор“ из Новог Сада и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ђурђева са својим наставницима узвратили су посету вршњацима из Прешева и Бујановца. Они су  се од 23. до 25. октобра дружили са ђацима школа „Ибрахим Кељменди“ и ОШ „Сељами Халачи“ из Прешева као и школа „Наим Фрашери“ и „Мухарем Кадриу“ из Бујановца.

  Следећа страна»