Архива вести
                   
29. јули 2016.

БУЈАНОВЧАНКА ПРАВИ НАЈБОЉЕ ВЕЧЕРЊЕ ФРИЗУРЕ У СРБИЈИ

Бујановац -  Јована Милошевић  из Бујановца освојила је прво место на Отвореном првенству Србије у прављењу фризура и тако се квалификовала за светско такмичење које би требало да се септембра одржи у Паризу.

27. јули 2016.

НАИМ РЕЏЕПИ НОВИ ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ИЗГРАДЊУ

Бујановац  – Наим Реџепи, нови је вд директора ЈП Дирекција за изградњу општине Бујановац. Он је на том месту заменио Агима Алитија, а примопредаја дужности обављена је у петак, у присуству комисије и, како је саопштено, у демократском духу.

26. јули 2016.

УСКОРО ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИЈА МЕДВЕЂА

Медвеђа – За подизање квалитета енергетске ефикасности Дома здравља, Основне школе ,,Горња Јабланбица,, и Дечјег вртића у Медвеђи биће расписан тендер од 60 до 90 милиона динара преко Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије.

26. јули 2016.

У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА ОСТАЛО 488 СЛОБОДНИХ МЕСТА

Лесковац, Медвеђа - У средњим школама у Јабланичком управном округу остало је непопуњено 488 места. Овај број говори да постоје проблеми у планирању уписне политике, који се наслеђују из године у годину, али и да је све мање и мање деце у граду Лесковцу и општинама које припадају Јабланичком округу.

26. јули 2016.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА 25 ПРЕДУЗЕТНИКА: ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ADRIATIC START- UP SCHOOL

Грађани Републике Србије могу да се пријаве за нови конкурс за стипендије за 25 младих предузетника. У Анкони ће од 17. октобра до 16. децембра по други пут бити организован пројекат ECAPITAL CULTURE 2016 – Adriatic Start-Up School (http://startupschool.ecapital.it/) . Конкурс је отворен од 15. јула до 15. септембра.

25. јули 2016.

У ПРЕШЕВУ ДВАДЕСЕТАК МИГРАНАТА

Прешево - Представница УНХЦР за Прешево Лирие Самани Мисини рекла је да је тренутна ситуација у Центру за прихват избеглица у Прешеву мирна и да се у Центру сада налази нешто више од двадесет миграната.

25. јули 2016.

КАТАСТРОФАЛНА ЕКОЛОШКА СЛИКА НА ПОЧЕТКУ РЕГАТЕ ЈУЖНОМ МОРАВОМ

Бујановац, Врање, Лесковац - Јединствени спуст групе ентузијаста целим током Јужне Мораве, дуг 232 километра, од Бујановца до Варварина, стигао је до лесковачког краја и већ се показало да је ова река изузетно загађена због небриге људи.

22. јули 2016.

КОНСУЛТАЦИЈЕ О ПРОГРАМУ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА-МАКЕДОНИЈА

Лесковац - Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са Министарством за локалну самоуправу Владе Републике Македоније, организовала је у просторијама Регионалне привредне коморе Лесковац једнодневну консултацију у оквиру новог Програма прекограничне сарадње „Србија  – Македонија 2016 – 2020.“

22. јули 2016.

ИСТРАЖИВАЊЕ О УЧЕШЋУ ГРАЂАНА У ФОРМУЛИСАЊУ ЈАВНИХ ПОЛИТИКА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Истраживачи Центра за равномерни регионални развој  су спровели теренско истраживање о учешћу грађана, посебно младих и жена, у процесу припреме, праћења и спровођења јавних политика у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Циљну групу су чинили представници локалне самоуправе (Скупштине општине...

22. јули 2016.

ЗАХТЕВИ ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Све захтеве за подстицајна средства Министарства пољопривреде и заштите животне средине можете пронаћи на   http://subvencije.rs/zahtevi-za-podsticajna-sredstva/

  Следећа страна»