Архива вести
                   
20. септембар 2012.

Конкурс за доделу средстава за подстицање програма и пројеката које реализују удружења ради пружања помоћи становноштву на подручју општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2012 години.

Преузми документ:

Текст конкурса

Смернице

Образац за писање предлога пројекта

Образац буџета

Образац за извештавање

6. септембар 2012.

ПОЖАР У БУЈАНОВАЦУ

Извор: Народне новине - Ниш / Бујановац - Пожар код села Брезница, у општини Бујановац, избио је на неприступачном терену где има и неексплодираних убојних средстава и његово гашење није могуће већ га  само надзиру две ватрогасне екипе, изјавио је командант ватрогасног батаљона за Пчињски округ Ведран Ташковић.

6. септембар 2012.

ШКОЛСКИ ПРИБОР ПРВАЦИМА У ОПШТИНАМА ПPЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године за ђаке прваке из три општине обезбедило је школске торбе и прибор. Ђацима основних школа „9 мај“ у селу Рељан у општини Прешево, „Бранко Радичевић“ и „Мухарем Кадриу“ у општини Бујановац уручили су директорка Службе Координационог тела Данијела Ненадић, председник општине Прешево Рагми Мустафа и шеф кабинета општине Бујановац Арбер Пајазити.

6. септембар 2012.

УЏБЕНИЦИ ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Координационо тело је невладиној организацији Омладински форум за едукацију Рома (ОФЕР) из Бујановца на конкурсу за пројекте удружења грађана одобрило средства у износу 510.000,00 динара за пројекат „Бесплатни уџбеници за децу из рањивих и социјално угрожених група“.

4. септембар 2012.

Почетак школске године на југу Србије

Извор: Данас - Врање, Бујановац, Прешево - У односу на претходну школску годину јуче је у основним школама у седам општина Пчињског округа у први разред пошло укупно2.532 првака, што је за 440 ђака мање у односу на претходну школску годину. У одељењу Министарства просвете у Врању наводе и податак да је 256 учитеља, наставника и професора који имају фонд часова од пет до 95 процената тренутно вишак, те да је у току „процес њиховог збрињавања“.