Архива вести
                   
31. мај 2016.

НАПРЕДНА ОБУКА ЗА НАСТЕВНИКЕ СРПСКОГ КАО НЕМАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Бујановац - У оквиру пројекта “Примена препорука за унапређење наставе српског као нематерњег језика у основним школама у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи“ на Одељењу Економског факултета у Бујановцу је организована напредна обука за наставнике.

31. мај 2016.

УЧЕНИЦИ ИЗ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА ПОКАЗАЛИ ДОБРО ЗНАЊЕ СРПСКОГ КАО НЕМАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Нови Сад – Ученици седмих разреда из четири основне школе у Прешеву и Бујановцу,  учествовали су протеклог викенда у Новом Саду на Републичком такмичењу из српског као нематерњег језика. Такмичење је одржано у Основној школи „Петефи Шандор“ а учествовало је преко стотину ђака из школа у којима се учи Српски као нематерњи језик.

30. мај 2016.

КОАЛИЦИЈА АЛТЕРНАТИВЕ ЗА ПРОМЕНЕ И ПАРТИЈЕ ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ ФОРМИРАЛЕ ВЛАСТ У ПРЕШЕВУ

Прешево – На конститутивној седници Скупштине општине Прешево, верификовани су мандати одборника,  изабрани председник, заменик председника као и секратар Скупштине општине док, је на првој седници у новом саставу изабран  председник општине.

30. мај 2016.

ЧЕСТИТКА ЗОРАНА СТАНКОВИЋА, ШЋИПРИМУ АРИФИЈУ, ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО

Београд – Прешево -  На конститутивној седници Скупштине општине Прешево, Шћиприм Арифи, лидер Алтернативе за промене, изабран је за председника те локалне самоуправе.

27. мај 2016.

ДОНАЦИЈА ЗА ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ У ПРЕШЕВУ

ПРEШEВO - У прeдшкoлскoj устaнoви „8.мaрт“ у Прeшeву jучe je oдржaнa свeчaнa примoпрeдaja дoнaциje кojу je oмoгућилa Фoндaциja зa oтвoрeнo друштвo у сaрaдњи сa Групoм 484.

27. мај 2016.

ОДБОР ЗА ЉУДСКА ПРАВА:НАПРЕДАК ЕВИДЕНТАН, ОСТАЈЕ ЈОШ ДА СЕ РАДИ

Напредак на југу Србије постигнут је у интеграцији Албанаца у локалним иниституцијама власти, развоју инфраструктуре, образовању, здравству, безбедности и стабилним и индувидуалним правима,  али смо забринути због прекида разговора са централним властима, интеграцијама у окружним и републичким институцијама...

24. мај 2016.

ПРОЈЕКТОМ „ХОЋУ“ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ РОМА

Бујановац - Удружење грађана „Центар за активизам Врање“ почело је реализацију пројекта „Хоћу“ уз помоћ Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије,  како би се уз помоћ овог пројекта помогло спречавање дискриминације Рома повратница по Споразумима о реадмисији кроз јачање демократског окружења и јачање њихових капацитета.

23. мај 2016.

СТАНКОВИЋ: САМО УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО ДА РАЧУНАМО НА УСПЕХ

МЕДВЕЂА -  Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, рекао је да тај државни орган подржава  мултиетничке коалиције у ове три општине. Станковић је додао да је то што су се представници различитих странака, албанских , српских  и ромске у Бујановцу сами...

23. мај 2016.

ПОМЕН СТРАДАЛИМ ПОЛИЦАЈЦИМА

Бујановац - У суботу је  је у селу Српска кућа  освештан споменик српским полицајцима који су страдали у оружаним сукобима на југу Србије 2000. и 2001. године.

20. мај 2016.

ЧЕСТИТКА ЗОРАНА СТАНКОВИЋА, ШАИПУ КАМБЕРИЈУ, ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ

Београд – Бујановац -  Шаип Камбери је на конститутивној седници Скупштине општине Бујановац изабран за председника те локалне самоуправе. Камбери је јуче преузео дужност од досадашњег председника  општине Нагипа Арифија.

  Следећа страна»