Архива вести
                   
30. јун 2017.

НОВА РАДНА МЕСТА ЗА ТЕШКО ЗАПОШЉИВЕ И БОЉА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Ниш - Европска унија и Влада Швајцарске обезбедили су бесповратна средства за самозапошљавање 28 људи чије су идеје препознате као најбоље у оквиру пројекта вредног 170.000 евра који је за циљ имао оснаживање рањивих и маргинализованих група у 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије.

 

30. јун 2017.

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОДОБРИЛО ПЛАН РЕСТРИКЦИЈА ВОДЕ

Бујановац – Јавно предузеће „Комуналац“у Бујановцу добило је тражену сагласност Општинског већа за планиране рестрикције у водоснабдевању током летњег периода.

30. јун 2017.

САОПШТЕЊЕ - ОДЕЉЕЊЕ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА

На Одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу данас се полаже пријемни испит за упис у прву годину студија. Будућим студентима срећу су пожелели министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић.

29. јун 2017.

ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКИХ ПОРТЕНЦИЈАЛА У МЕДВЕЂИ

Медвеђа - У циљу јачања економских потенцијала и развоја општине Медвеђа, која припада најнеразвијенијим општинама у Републици Србији, актуелно руководство општине предузело је бројне кораке. Важно је истаћи да је у протекле три године учињен видан напредак на плану економског опоравка општине.

29. јун 2017.

МЛАДИЋ ИЗ БУЈАНОВЦА ПОКРЕНУО ПРОИЗВОДЊУ КОШНИЦА СРЕДСТВИМА ДОБИЈЕНИМ НА КОНКУРСУ ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА

Бујановац - Стефан Манасијевић из Бујановца каже да  су новчана средства која је добио путем конкурса Европског Прогреса велика шанса за њега. Бесповратна средства за оснивање сопственог бизниса, односно радње за производњу кошница и рамова, Стефан је добио на конкурсу „Твоја идеја, наша подршка“. 

27. јун 2017.

ЦРВЕНИ КРСТ БУЈАНОВАЦ: ПОЗИВ ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

Бујановац – У Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу ће у четвртак, 29.јуна, од 9 до 15 часова, бити реализована акција добровољног давања крви.

27. јун 2017.

ИНФРАСТРУКТУРНО УРЕЂЕЊЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ ПРЕШЕВО

Београд, Прешево - Министарство привреде Републике Србије објавило је тендер за изградњу саобраћајнице, фекалне и атмосферске канализације, водоводне мреже, телекомуникационе мреже и електроенергетске инсталације у индустријској зони Чукарка у Прешеву.

27. јун 2017.

ОД СЕПТЕМБРА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА НОВИ ФАКУЛТАТИВНИ ПРЕДМЕТ О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписао је  са министром просвете Младеном Шарчевићем Протокол о сарадњи на програму „Основи безбедности деце,“ захваљујући коме ће од септембра бити уведен нови факултативни предмет у основне школе.

27. јун 2017.

ДОНАЦИЈЕ ЦИВИЛНОМ ДРУШТВУ У СОФТВЕРУ: TECHSOUP BALKANS

Организације цивилног друштва из Србије имају могућност да аплицирају за донације Micorosft решења, односно најновије верзије софтwаре-а преко програма TechSoup Balkans.

26. јун 2017.

ПИЋА ИЗ ПРЕШЕВА И У ИЗРАЕЛУ - КОМПАНИЈА „ФЛУИДИ“ ШИРИ ИЗВОЗНО ТРЖИШТЕ

Прешево - Након многих европских држава, Блиског истока и Америке, пића прешевске компаније „Флуиди“ од скоро се продају и на израелском тржишту, пише портал Титули, а преносе Инфо Врањске.

  Следећа страна»