Архива вести
                   
30. jануар 2008.

ПОДРШКА ЗА ХУМАНИТАРНЕ АКТИВНОСТИ

Бујановац - Међу шест малих и средњих предузећа која су номинована за награду Привредне коморе Србије у оквиру акције поспешивања друштвено-корпоративне одговорности у локалној средини нашло се и предузеће Би вода у Бујановцу које послује у оквиру Памучног комбината Јумко у Врању.

27. jануар 2008.

СТИЖУ РОДЕ! - Уручена опрема за болницу др Стојковића

Познати генетичар планира да са радом почне за 40 дана ЛЕСКОВАЦ - За опремање Специјалне болнице за вештачку оплодњу и истраживање матичних ћелија из НИП за 2007. годину издвојено је 20 милиона динара, а први део медицинске опреме која је стигла из иностранства јуче је Драган Ђилас уручио др Миодрагу Стојковићу, познатом генетичару родом из Лесковца.

26. jануар 2008.

МИЛОСАВЉЕВИЋ: ТРИ ПУТА ВИШЕ НОВЦА ЗА АГРАР

Бујановац - Министар пољопривреде Србије Слободан Милосављевић најавио је данас да ће из аграрног буџета бити издвојено три милијарде динара за обезбеђивање повољних каматних стопа за кредите пољопривредницима. Он је током разговора са пољопривреним произвођачима у Бујановцу казао да се очекује да се у 2008. години из пословних банака за пољопривреду усмери најмање три пута више новца него 2007. године.

25. jануар 2008.

ОДОБРЕН 631 МИЛИОН ЗА ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

За пројекте у општинама Јабланичког округа за 2008. годину издвојен је 631 милиона динара из Националног инвестиционог плана. Начелник Јабланичког округа Слободан Коцић казао је да су одобрена средстава за више од 30 пројеката од којих се 15 односе на општину Лесковац.

24. jануар 2008.

ЦЕНТАР ЗА ОМЛАДИНЦЕ - ПРЕДУЗЕТНИКЕ

Америчка агенција за помоћ и развој (УСАИД) потписује данас са општином Медвеђа споразум о сарадњи и подршци реализацији пројекта „Иницијатива за развој омладинског предузетништва у Медвеђи“, саопштено је из ове агенције.

22. jануар 2008.

ЗА ВРАЊЕ ИЗ НИП-А 235 МИЛИОНА

Из Националног инвестиционог плана у општини Врање ове године финансираће се 11 пројеката са близу 235 милиона динара. Прихваћена је четвртина програма које је кандидовала врањска самоуправа, а одобрена сума десетак је одсто захтеваног износа; тражено је више од три милијарде динара. „Нисмо добили колико смо очекивали, али можемо бити задовољни”, рекао је председник врањске општине Мирољуб Стојчић.

17. jануар 2008.

17. јануар 2008 год.

У вези са конкурсом за радна места службеника Координационог тела у општинама Прешево и Бујановац, који је Служба Координационог тела објавила октобра 2007 год.

17. jануар 2008.

17. јануар 2008 год. - Захваљујући донацији канцеларије Светске банке у Србији

Захваљујући донацији канцеларије Светске банке у Србији, Координационо тело је уручило четири раунара следећим невладиним организацијама у јужној Србији: два рачунара НВО "Neighbours for Peace" (Суседи за мир) у Бујановцу, један рачунар НВО "Green World" (Зелени свет) у Прешеву и један рачунар НВО "Културни центар" у Медвеђи.

11. jануар 2008.

11. јануар 2008 год.

11. јануара 2008 год, је свечано пуштен у рад водоводни систем у МЗ Трејак у општини Бујановац. На свечаном отварању овог пројекта су присуствовали г-дин Расим Љајић, министар за рад и социјална питања и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медведју, као и др Ненад Поповић, заменик председника Координационг тела, г-дин Ненад Дјурдјевић, директор Службе Координационог тела, г-дин Сима Газикаловић, руководилац Тима за имплементацију пројеката Координационог тела у Бујановцу и г-дин Бранко Делибашић, руководилац Тима за имплементацију пројеката Координационог тела у Прешеву. Поред њих, на отварању су присуствовали и многобројни мештани и житељи села Трејак, док се њихов званични представник, Г-дин Никодије Стефановић, у име свих становика ове месне заједнице најтоплије захвалио министру Љајићу и високим званичницима Координационог тела, рекавши да је 11. јануар веома важан и значајан дан за МЗ Трејак.

9. jануар 2008.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК БАЗЕ ЦЕПОТИН

Изградња војне базе Цепотин код Бујановца један је од пројеката Министарства одбране Србије за 2008. годину, за чију реализацију се очекује новац из Националног инвестиционог плана (НИП). Завршетком тог објекта, до краја ове године, створиће се много бољи услови за смештај припадника војске ангажованих у Копненој зони безбедности на административној линији с Косовом и Метохијом. Изградња базе Цепотин, која је око пет километара удаљена од Бујановца, пре више од две године је обустављена због недостатка пара.

  Следећа страна»