Архива вести
                   
31. март 2023.

ПОЧИЊЕ УПИС У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Бујановац – Београд  – Упис у први разред основне школе, као и тестирање за полазак у школу, почиње 3. априла и трајаће до 31. маја 2023. године. Право на упис у основну школу стекла су деца рођена 2016. године, као и деца која су рођена у јануару и фебруару 2017. године.

31. март 2023.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО

Прешево – Београд  – Пријава се подноси на обрасцу комисији за спровођење конкурса за финансирање посебних програма из области спорта, у три примерка, закључно са 05.04.2023 године, уз коју се прилаже обавезна документација у једном примерку:

31. март 2023.

ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ 4 МИЛИОНА ДИНАРА

Бујановац – Београд  –  Кабинет министара за развој недовољно развијених општина ће на име инфраструктурних пројеката и смањења сиромаштва доделити Општини 4 милиона динара за ангажовање персоналних асистената за децу којима је помоћ неопходна током школовања.

29. март 2023.

УРЕЂУЈЕ СЕ ПАРК И ОБНАВЉА СЕ ЗЕЛЕНИЛО У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд  – За уређење градског парка и озељењивање град је добио 2,5 милиона динара од Министарства животне средине.

28. март 2023.

ЈАВНИ ПОЗИВ СВИМ ЕЛЕКТОРИМА ДА БЛАГОВРЕМЕНО ПОДНЕСУ ПОТПУНЕ ПИСМЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ЕЛЕКТОРСКОЈ СКУПШТИНИ

Београд  – Електорска скупштина за избор 15 чланoва Националног савета албанске националне мањине одржаће се 7. маја 2023. године у Бујановцу. Право да буде електор има припадник албанске националне мањине уписан у посебан бирачки списак чију кандидатуру...

28. март 2023.

ОПШТИНИ МЕДВЕЂА МИНИБУС ОД МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Медвеђа – Београд  – Програмом доделе бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва, Министарство за бригу о селу доделило је Општини бесповратна средства која су намењена за куповину минибусева са укупно двадесет и једним путничким седиштем. Циљ куповине минибуса је унапређење услова живота и рада на селу.

27. март 2023.

УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ИЗ БУЈАНОВЦА УЧЕСТВУЈУ У КРЕАТИВНИМ РАДИОНИЦАМА У БУГАРСКОЈ

Бујановац – Београд  – Ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ отпутовали су данас са својим наставницима у Бугарску где ће са вршњацима у Разграду похађати креативне радионице из математике, екологије и уметности.

24. март 2023.

У Медвеђи, Бујановцу и Прешеву одржанe обуке за представљање поступка избора чланова Националног савета албанске националне мањине путем електорске скупштине

Представници Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републичке изборне комисије и Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, уз подршку Мисије ОЕБС у Републици...

24. март 2023.

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Београд  – Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов донео је 24. марта 2023. године Одлуку о расписивању избора за чланове Националног савета албанске националне мањине.

24. март 2023.

ЈАПАН ДОНИРА НОВЧАНА СРЕДСТВА ЗА ОПРЕМАЊЕ КУЋА И СТАНОВА ЗА РОМЕ

Бујановац – Београд  – Влада Јапана донираће 73.000 евра за опремање намештајем кућа и станова, који ће бити купљени и изграђени за Роме који су 1999. године избегли са Косова и Метохије и већ 24 године живе у колективном центру Салваторе.

  Следећа страна»