Архива вести
                   
28. фебруар 2011.

СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Група средњошколаца из Бујановца и Прешева, њих 88, петак и суботу провели су у Новом Саду. Посету су организовали Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Покрајински секретаријат за образовање.

25. фебруар 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 25. фебруара 2011. године

У петак, 25. фебруара 2011. године, у холу Владе АП Војводине у 13:30, биће организован пријем за ученике и њихове родитеље из Бујановца и Прешева који, у организацији Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Секретаријата за образовање АП Војводине, бораве у Новом Саду.

22. фебруар 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 22. фебруар 2011. године

У среду, 23. фебруара, у 12 сати, у Прес центру Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у Бујановцу, биће одржан састанак Радне групе за уџбенике на албанском језику за основно и средњошколско образовање.

21. фебруар 2011.

21.2.2011. године

У Великом Трновцу, албанском селу на југу Србије, наставница из Врања држи часове српског језика три пута недељно.

21. фебруар 2011.

ЗДРАВЉЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАЦИОНАЛНОСТ

У село Грамаду, које се налази у Копненој зони безбедности, редовно навраћају једино лекари из врањанске 4. бригаде Војске Србије. Кад њихови џипови стигну, старице излазе храмљући до капија, да их поздраве и дочекају. А после, у ниским собама у којима се и спава и једе, јер се оне једино греју, спремно пружају руку да им се измери притисак и слажу кутијице добијених лекова на прозорску даску.

16. фебруар 2011.

ИЗ БУЈАНОВЦА, ПРЕШЕВА И МЕДВЕЂЕ 40 ЖАЛБИ МЕСЕЧНО

БУЈАНОВАЦ - Канцеларија републичког заштитника грађана за Бујановац, Прешево и Медвеђу месечно добије око 40 жалби грађана, које се најчешће односе на рад државне администрације и остваривања права на пензијско и инвалидско осигурање. Саветник стручне службе заштитника грађана Маја Златковић рекла је да се притужбе грађана из те три општине не разликују од проблема грађана из осталих делова Србије, и да је за осам месеци рада канцеларија добила само једну притужбу која је имала етнички предзнак, и то у Бујановцу.

16. фебруар 2011.

У „ХЕБИ“ ВЕЋА ПРОИЗВОДЊА

БУЈАНОВАЦ - У прошлој години индустрија минералне воде и сокова „Хеба“, чији је већински власник бачкопаланачка компанија „Нектар“, произвела је 43 милиона литара минералне воде и сокова, што је за пет процената више у односу на 2009. годину.

16. фебруар 2011.

ПРЕШЕВУ УКУПНО 125 МИЛИОНА ДИНАРА

Прешево, 16. фебруар - Министар за државну управу и локалну самоуправу и Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић приликом посете Прешеву прошле седмице изјавио је да ће из буџета Координационог тела, у 2011. години, општини Прешево бити усмерено до 104 милиона динара...

14. фебруар 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 14. 02. 2011. године.

Председник Координационог тела Милан Марковић у среду ће посетити Прешево

Mинистар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и државни секретар у Министарству здравља Периша Симоновић састаће се са председником општине Прешево Рагмијем Мустафом у среду, 16. фебруара у 12:30 часова у Прешеву.

8. фебруар 2011.

ИНФОРМАТОР ЗА СТУДЕНТЕ

Драги будући студенти и родитељи, Пред вама је информатор који садржи податке у вези са новим активностима у области образовних политика Координационог тела. Ради интеграција и обезбеђивања бољих услова за грађане општина на југу Србије, Координационо тело у 2011. години стипендира 10 младих који желе да студирају на Универзитету у Новом Саду. Информатор за студенте Преузмите документ

  Следећа страна»