Архива вести
                   
31. октобар 2012.

Конкурс зa доделу средстава за подстицање програма и пројеката које реализују удружења ради пружања помоћи становништву на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2012. години.

На основу Закључка Владе Републике Србије о прихватању Програма о средствима за подстицање програма и пројеката које реализују удружења ради пружања помоћи становништву на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2012. години 05 број 401-1173/2012-01 од 23. фебруара 2012. године, директорка Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, из Београда, ул. Булевар Михајла Пупина 2, (у даљем тексту: Служба Координационог тела), дана 31. октобра 2012. године.

Преузми документа: • Текст конкурса • Смернице • Образац за писање предлога пројекта • Образац буџета

30. октобар 2012.

МАЊИНЕ СТАЛЕ У СТРОЈ ПОЛИЦИЈЕ

Извор:  Вечерње Новости / Генерацију која је управо завршила обуку у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чине приправници полицијских управа Врање, Лесковац и Београд, што значи да долазе из различитих средина, али  су током обуке и на завршном испиту показали да то није препрека да заједничким радом и вољом, усвајају нова знања и вештине. Ова класа је важна, јер је међу 109 полазника, после дугог низа година, одшколовано и 12 припадника албанске мањине, који ће радити на југу Србије.

29. октобар 2012.

БУЈАНОВАЦ, ЈЕДНА ОД РЕТКИХ ОПШТИНА СА СКЛОНИШТЕМ ЗА ЖИВОТИЊЕ, АЛИ ЗАТВОРЕНИМ

Извор : Вечерње Новости – Србија / Бујановац - Општина Бујановац једна је од ретких на југу Србије која има изграђен азил за псе, који је подигнут још 2009. године. Иако се чинило да ће тиме бити решен проблем паса луталица, то се није догодило. Због нерешеног проблема око финансирања азила, општина плаћа астрономске суме у судским процесима који су покренули грађани због уједа паса луталица, а на азил је стављен - катанац.

29. октобар 2012.

ОТКРИВЕНА 22 ИЛЕГАЛНА ИМИГРАНТА У ВОЗУ

Извор : Политика / На граничном прелазу Прешево, заједничком акцијом цариника и припадника  граничне полиције, пре неколико дана је спречено да 22 илегална имиграната возом, који из Грчке саобраћа широм западне Европе, пређу границу Србије.

29. октобар 2012.

ПРЕВОЗ ЗА ЂАКЕ ПЕШАКЕ

Извор: Народне новине - Ниш / Прешево – Иако се општина Прешево убраја међу најнеразвијеније општине у Србији, она је једна је од ретких која има организован превоз за ђаке пешаке који живе и до десет километара од школе коју похађају.

26. октобар 2012.

СТУДИЈСКА ПОСЕТА ЦЕНТРУ ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

Министарство унутрашњих послова је задужено за објављивање конкурса за пријем нових кандидата и кандидаткиња у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Пријавни формулар за кандидате и кандидаткиње за студијску посету ЦОПО Formulari për pjesëmarrje në vizitën studimore në Qendrën për Trajnime Bazë të Policisë Application form for male and female candidates for a study visit to the BPTC  

25. октобар 2012.

ДЕЖЕР У БУЈАНОВЦУ

Извор: Југпресс / Бујановац - Шеф Делегације Европске уније у Србији, Венсан Дежер, рекао је јуче у Бујановцу да је будућност Србије у ЕУ, заједно са свим њеним градовима и општинама.

25. октобар 2012.

ДЕЖЕР У ПРЕШЕВУ

Извор: Југпресс / Прешево - Амбасадор Европске уније у Србији Венсан Дежер је приликом јучерашњег отварања Саветодавне службе за грађане општине Прешево изјавио да је та служба симбол одговорне општинске управе која се труди да буде својим грађанима од помоћи.

24. октобар 2012.

Дежер у посети општинама на југу Србије

Извор: Тањуг / Београд - Шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер ће данас и сутра  посетити  Прешево, Бујановац и Врање. Дежер ће данас у Прешеву отворити Саветодавну службу за грађане. Том приликом  разговараће са председником општине Рагми Мустафом, а посетиће и основну школу "Ибрахим Кељменди", у којој је замењена столарија.

23. октобар 2012.

РАДОСТ ЗА 55 СТОЧАРА

Извор: Вечерње Новости – Србија / Прешево - У оквиру пројекта Министарства пољопривреде, за помоћ неразвијеним срединама, сточари у овој општини добили су 55 стеоних јуница сименталске расе.

  Следећа страна»