Архива вести
                   
30. децембар 2013.

ПИСМО ЗОРАНА СТАНКОВИЋА ГРАЂАНИМА ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА (2013)

Поштовани,

Након више од годину дана како сам именован за председника Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа настављено је и унепређено решавање најважнијих животних проблема људи на овом простору...

30. децембар 2013.

ЗОРАН СТАНКОВИЋ - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА И ИНТЕРВЈУ (ВИДЕО)

У Новој 2014. години више ћемо радити на стварању бољих економских прилика за становнике Прешева, Бујановца и Медвеђе као и на стварању нових радних места, обећао је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

26. децембар 2013.

ПРОЈЕКАТ ПРЕДУЗЕТНИЦА ЗА БОЉУ САРАДЊУ СА ПАРЛАМЕНТОМ

Београд – Удружење пословних жена Србије је започело реализацију пројекта „Предузетнице доприниосе развоју економске политике у новом политичком контексту” како би се ојачала сарадња између локалних удружења предузетница и парламента и на тај начин утицало на формулисање родно сензитивних политика.

24. децембар 2013.

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У БИЉАЧИ

За ђаке од петог до осмог разреда основне школе у Биљачи (општина Бујановац), Служба Координационог тела организоваће бесплатне часове српског језика. Часови језика део су пројекта „Школа српског језика за младе из албанске заједнице...

23. децембар 2013.

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2014. ГОДИНУ

Скупштина општине Бујановац  је у петак усвојила буџет општине Бујановац за 2014. gодину, који износи 933.808.000 динара.

20. децембар 2013.

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗАСЛАНИК УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА БОРАВИО У БУЈАНОВЦУ

Питер Дју, специјални изасланик генералног секретара Уједињених Нација за праћење политичке ситуације у Србији, Косову и Метохији и Македонији, и Ирена Војачков – Сољорано, стални координатор УН-а у Београду, боравили су јуче по први пут у општини Бујановац.

20. децембар 2013.

СТИМУЛИСАЊЕ ПРИВАТНИХ ПРЕДУЗЕЋА

Локална самоуправа у општини Бујановац је потписала уговоре са 36 приватних предузећа, па ће се путем овог пројекта запослити 43 нова радника. Свечаност потписивања уговора је одржана у сали скупштине општине Бујановац, а на њој су присуствовали чланови...

18. децембар 2013.

АСИСТЕНТИ НА ПРОЈЕКТУ „СРПСКИ КАО НЕМАТЕРЊИ ЈЕЗИК” ПОСЕТИЛИ СЛУЖБУ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Асистенти  и сарадници на пројекту „Српски као нематерњи језик“, чији је циљ да ђаци средње школи „Сезаи Сурои“ у Бујановцу науче српски језик, посетили су Службу Координационог тела.  Ови млади људи састали су се са саветницом директорке Службе Милицом Родић...

16. децембар 2013.

МИНИСТАР ПРАВДЕ О НОВОЈ МРЕЖИ СУДОВА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

„Захтеви албанаца из јужне Србије који се односе на мрежу судова апсолутно су нерационални и нереални“, рекао је министар правде Никола Селаковић. Он је истакао да се то питање мора решавати дијалогом, а не уценама, претњама и напуштањем разговора, јер ће проблем на тај начин бити продубљен.

16. децембар 2013.

ПРОДАЈЕ СЕ ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА

Бујановац – Сходно законској процедури, Ветеринарска станица у Бујановцу следеће године наћи ће се на аукцијској продаји, потврдио је њен директор Миодраг Милковић.

  Следећа страна»