Архива вести
                   
23. август 2017.

„ДАНИ ПОЉА” У РАКОВЦУ

Бујановац - У селу Раковац у бујановачкој општини одржани су „Дани поља“. Представљена је огледна парцела кукуруза , једна од десет у четири општине Пчињског округа.

23. август 2017.

СКГО: КОНКУРС ЗА ДИРЕКТНУ ТЕХНИЧКУ ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ ЛОКАЛНОГ ПЛАНИРАЊА И ПРОГРАМСКОГ БУЏЕТИРАЊА (РОК: 15.09.2017)

Стална конференција градова и општина (СКГО), у оквиру Програма Exchange 5, објављује позив за избор 6 (шест) локалних самоуправа за директну техничку подршку за свеобухватни процес локалног планирања и програмског буџетирања.

22. август 2017.

СТАНКОВИЋ: ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА УЏБЕНИКЕ, АЛИ НЕМА ПРЕДЛОГА

Београд – „Ове године, нажалост, нећемо имати повећање броја уџбеника на албанском језику без обзира на све договоре постигнуте у претходном периоду, пре свега договоре премијера Албаније и Србије...

22. август 2017.

АМБАСАДОР ТУРСКЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Амбасадор Турске у Републици Србији Танжу Билгич посетио је Прешево и разговарао са председницом општине Ардитом Синани и председником Скупштине општине Самијем Салихуом.

22. август 2017.

ПРОМОВИСАН ПРОЈЕКАТ ,,МИ СМО СЕ ИНТЕГРИСАЛИ – МОЖЕТЕ И ВИ“

Врање - У Врању је представљен пројекат ,,Ми смо се интегрисали – можете и ви“. О сврси и значају пројекта говорила је координаторка и директорка Удружења ,,Помоћ деце“ из Београда, Љиљана Васић.

21. август 2017.

ТРАЖЕ ВОДУ ИЗНАД ТРНОВАЧКЕ РЕКЕ

Бујановац - У циљу испитивања могућности  за додатно  водоснабдевање Великог Трновца, у алувијалној равни изнад Трновачке реке у бујановачкој општини  започето је  пробно бушење земљишта.

21. август 2017.

КАМБЕРИ И СИНАНИ КОД АМБАСАДОРА НОРВЕШКЕ

Бујановац, Прешево - Председници општина Бујановац и Прешево Шаип Камбери и Ардита Синани имали су радни састанак са амбасадором Норвешке  у Србији Арне Санес Бјорнстадом, на коме су разговатали о ситуацији у тим двема опшинама.

21. август 2017.

ТУРСКА НАЈАВИЛА ПОМОЋ БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Нови амбасадор Републике Турске у Републици Србији Танжу Билгић је недавно боравио у првој радној посети општини Бујановац.

21. август 2017.

И „БИВОДА“ ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Бујановац – У Привредном друштву за производњу и промет минералне воде и освежавајућих напитака „Бивода“ у Раковцу код Бујановца  ће 4. септембра 2017. године бити одржана традиционална  летња акција добровољног давања крви. Акција ће трајати од 9 до 15 часова.

18. август 2017.

КРКОБАБИЋ: У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ НАЈВИШЕ ПРАЗНИХ СЕЛА

Бујановац, Београд – Милан Кркобабић, министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа,  је у изјави за ТВ „Пинк“ указао на то да су многа села у Србији остала празна, посебно она у Пчињском округу, и додао да у нашој земљи има 630.000 породичних, пољопривредних газдинстава у којима живи и ради 1,4 милиона људи.

  Следећа страна»