Архива вести
                   
24. март 2017.

„СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ” У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У оквиру кампање  „Стоп вршњачком насиљу“, у спортској хали „Младост“  у Бујановцу одиграна је фудбалска утакмица  између екипе „Плавци”, коју су чинили припадници полицијске станице у Бујановцу,   и екипе „Бранковци”,  за коју су играли  ђаци , родитељи и наставници основне школе „Бранко Радичевић”.

24. март 2017.

МИТРОВИЋ: ЗА МЕСЕЦ ДАНА „ЈУМКО” ОТВАРА ПОГОН У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Према најави Ненада Митровића, народног посланика у Скупштини Републике Србије, иницијатива за отварање погона „Јумка” у Бујановцу би требало да заживи  за око месец дана.

24. март 2017.

ЧИШЋЕЊЕ КОРИТА РЕКЕ ЈАБЛАНИЦЕ НА СВЕТСКИ ДАН ВОДА

Медвеђа - Свест о загађеним рекама и водама, као и недостатак пијаће воде, је навела  матуранте средње техничке школе „Никола Тесла” из Медвеђе да на више локација организују акцију чишћења корита реке Јабланице.  Акцији су се придружили представници локалне самоуправе у Медвеђи и запослени у руднику „Леце“.

23. март 2017.

ПРВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У Бујановцу је јуче одржана прва седница Скупштине општине на којој су усвојени  Извештаји о раду Општинског већа општине Бујановац за 2016-у годину, као и Извештаји о раду Општинског јавног правобранилиштва и Канцеларије локалног економског развоја за минулу годину.

23. март 2017.

РАС ПОКРЕНУО КАМПАЊУ „КРЕИРАЈ ЖИВОТ“

Развојна агенција Србије (РАС) покренула је кампању „Креирај живот“ која обухвата осам програма подршке намењеним микро, малим, средњим предузећима и предузетницима.

22. март 2017.

КАРНЕВАЛ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Предшколци и ученици од првог до четвртог разреда основне школе,,Бранко Радичевић” у Бујановцу јуче су  прошетали градом и уз пригодну приредбу на тргу испред дома културе “Вук Караџић” обележити почетак пролећа и прославу јубилеја ове основне школе.

22. март 2017.

СЕДНИЦА САВЕТА ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

Медвеђа - На седници Савета Јабланичког округа, на којој се разговарало о спровођењу Закона о озакоњењу и  реформама коморског система у Србији, речено је да  је Лесковац  град у коме је најбрже извршен попис нелегализованих објеката, као и да су посао  завршиле и општине Медвеђа, Лебане и Бојник, док локалнае самоуправе у Власотинцу и Црној Трави посао приводе крају.

22. март 2017.

ИНФОРМАТИКА ОБАВЕЗНА, УКИДАЈУ СЕ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Александар Липковски, председник Националног просветног савета, је рекао да ће се на дневном реду наредне седнице Националног просветног савета, која ће се одржати 11. априла,  бити предлог новог наставног плана за пети, шести, седми и осми разред и новог наставног програма за пети разред основне школе.

21. март 2017.

ФРИЗЕРКА ИЗ ПРЕШЕВА БЕСПЛАТНО УЛЕПШАВА ЖЕНЕ У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ

Прешево - Једном недељно фризерка Теута Јусуфи затвара свој салон у Прешеву и са својим помоћницама одлази у Прихватни центар где потпуно бесплатно фризира избеглице, а осмех којим јој узвраћају жене које су прошле страхоте рата и избеглиштва, како каже, нема цену.

21. март 2017.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ: КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТНО ФИНАНСИРАЊЕ КУЛТУРНИХ САДРЖАЈА

Бујановац – Општина Бујановац објавила је јавни конкурс за финансирање годишњих програма и пројеката из области културе на територији бујановачке општине. Одлуком Скупштине општине о буџету за 2017. годину за ову намену је предвиђено милион 700 хиљада динара.

  Следећа страна»