Архива вести
                   
19. август 2019.

ПОКРЕНУТ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА СА ЦИЉЕМ ЗАШТИТЕ ПРОСТОРА ЗА ДЕЛОВАЊЕ ОЦД

Балканска мрежа за развој цивилног друштва (Balkan Civil Society Development Network – BCSDN) је покренула регионални “hub” (центар) за развој цивилног друштва са циљем заштите грађанског простора. 

19. август 2019.

ОТВОРЕНА ВРАТА: ПРИВРЕДНА ДЕЛАТНОСТ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Представници удружења грађана кажу да им је главни изазов у раду обезбеђивање средства за несметано функционисање удружења. Регистровање привредне делатности удружења омогућава вашој организацији да оствари зараду за спровођење даљих активности.

19. август 2019.

НАЛЕД ПРЕДЛАЖЕ УКИДАЊЕ РЕГИСТРАЦИОНЕ НАЛЕПНИЦЕ - ГОДИШЊИ ТРОШАК ОКО 800 МИЛИОНА ДИНАРА

Једна од препорука НАЛЕД-ове „Сиве књиге 11", која садржи 100 препорука привреде, локалних самоуправа и организација цивилног друштва за поједностављење административних процедура, јесте и да се укину регистрационе налепнице за аутомобиле, моторе и тракторе.

19. август 2019.

СТРУЧНА ПРАКСА ЗА ДЕВЕТ ТЕК СВРШЕНИХ СТУДЕНАТА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

Медвеђа – Национална служба за запошљавање омогућила је надлежнима у општини Медвеђа могућност да преко програма стручне праксе упосли десет младих људи који немају радног искуства у струци.

19. август 2019.

ВОЈНЕ ШКОЛЕ И АКАДЕМИЈЕ УПИСАЛО ТРИДЕСЕТ ДВОЈЕ МЛАДИХ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

Медвеђа – Свечани испраћај за тридесет двоје будућих ученика и студентата војних школа, гимназија и академија са подручја Јабланичког округа, приређен је у Скупштини града Лесковца.

19. август 2019.

ПРВИХ СТО ПОЉОПРИВЕДНИКА У МЕДВЕЂИ ДОБИЛО НОВАЦ ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

Медвеђа – Пољопривредници из Медвеђе, њих сто, потписало је уговоре  у скупштинској сали општине Медвеђа за повраћај средстава уложених у подстицање пољопривреде и руралног развоја. Прва ислата средстава обавиће се по редоследу подношења захтева у износу до 5.000.000 динара.

16. август 2019.

USAID: ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПИСМА О ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАЗВОЈА У СРБИЈИ ПРЕДВОЂЕНОГ ИНОВАЦИЈАМА (РОК: 6. СЕПТЕМБАР 2019)

Америчка агенција за међународни развој (USAID) је позвала заинтересоване организације, локалне самоуправе и остале актере из Србије да се укључе у отворену, колаборативну активност под називом „Развој у Србији предвођен иновацијама”.

16. август 2019.

KОНКУРС ЗА МАЛЕ ГРАНТОВЕ ЗА ПРОЈЕКТЕ ЈАЧАЊА КАПАЦИТЕТА РОДИТЕЉСКИХ УДРУЖЕЊА

Београдски психолошки центар, уз подршку Фонда за отворено друштво и УНИЦЕФ-а, је у оквиру Пројекта „Стварање услова за развој свеобухватног система ране интервенције код деце у раном узрасту у Србији- фаза 3" расписао Конкурс за мале грантове за пројекте јачања капацитета родитељских удружења.

16. август 2019.

РОДИТЕЉСКИ ДОДАТАК ЗА ДЕЦУ РОЂЕНУ 1. ЈУЛА 2019. ГОДИНЕ И КАСНИЈЕ ЈЕ ПРОМЕЊЕН

Према решењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од 17. јула 2019. године, родитељски додатак за децу рођену 1. јула 2019. године и касније је промењен и износи за:

15. август 2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ (РОК: 30. СЕПТЕМБАР 2019)

Развојна агенција Србије (РАС), кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије, има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у следеће...

  Следећа страна»