Архива вести
                   
14. новембар 2018.

МЕДВЕЂА: ПРОЈЕКАТ „ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ”

Медвеђа – Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић истиче да општина улаже максималне напоре да заустави миграцију младих ка већим градским центрима и позива их да се активно укључе у израду општинског буџета за наредну годину и покретање сопственог бизниса у овој неразвијеној, вишенационалној општини на југу Србије.

14. новембар 2018.

ТРИ „ОСКАРА КВАЛИТЕТА“ ЗА МЕДВЕЂУ

Медвеђа – На свечаности у Привредној комори Србије у оквиру 27. Форума квалитета и пословне изврсности 2018. године, општина Медвеђа добила је три „Оскара квалитета“, признања која додељује Фондација за културу квалитета и пословну изврсност – FQCE.

14. новембар 2018.

СТРУЧНА ОБУКА МИГРАНАТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац – Како би лакше пронашли посао, Народни универзитет у Врању започео је обуку за 8 миграната из Прихватног центра у Врању за занимање неговатеља и за рад на рачунару, а од понедељка ће за још њих осморо почети и обука за фризере. Такође, у Прихватном центру у Бујановцу је почела обука мигранткиња за кројење, шивење и ручну израду накита.

14. новембар 2018.

ВЕЖБА ЧЕТВРТЕ БРИГАДЕ И ЦЕНТРА ЗА ОБУКУ ЈЕДИНИЦА ЗА МУЛТИНАЦИОНАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ НА ПОЛИГОНУ „БОРОВАЦ“

Бујановц – На војном комплексу “Боровац” код Бујановца одржана је вежба коју су извели припадници Четврте бригаде копнене војске и Центра за обуку јединица за мултинационалне операције.

13. новембар 2018.

МИЛИОН ЕВРА ОД НОРВЕШКЕ ЗА РАЗВОЈ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

Београд - Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстад означили су почетак јавних позива за финансирање пројеката за развој локалне инфраструктуре и за спровођење стручних обука у складу са локалним акционим плановима за запошљавање.

13. новембар 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ПРОГРАМА И РЕАЛИЗАЦИЈУ АКТИВНОСТИ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ПОРОДИЦЕ, ДЕЦЕ И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Београд - У циљу унапређења система социјалне заштите у Републици Србији, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објавило је јавни позив за пружање подршке пројектним активностима које имају за циљ:

13. новембар 2018.

РЕПУБЛИЧКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА: ПДД 6 МАНДАТА У НАЦИОНАЛНИОМ САВЕТУ AЛБАНАЦА

Београд – Председник Републичке изборне комисије (РИК) објавио је прелиминарне резултате избора за савете националних мањина који су одржани 4. новембра. Према овим резултатима, Партија демократског деловања освојила је 6 од 15 места у Националном савету Албанаца (НСА), тако да je овој листи за већину потребан партнер са два мандата...

6. новембар 2018.

БУЈАНОВАЦ ЈЕДАН ОД ШЕСТ ГРАДОВА У СРБИЈИ СА ПОЗИТИВНИМ ПРИРАШТАЈЕМ

Бујановац – Од 169 градова и општина у Србији, Бујановац се налази међу 6 који су 2017. године имали позитиван природни прираштај. Међутим, и поред тога Бујановац бележи пад наталитета у односу на претходне године.

6. новембар 2018.

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ОПШТИНЕ/ГРАДА ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ (РОК: 20.11.2018)

Повереник за заштиту равноправности, као централна државна институција у чијем је мандату унапређење равноправности у свим друштвеним односима и заштита од дискриминације свих друштвених група, установио је ГОДИШЊУ НАГРАДУ ЗА ОПШТИНУ/ГРАД ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ за све локалне самоуправе у Србији...

6. новембар 2018.

КОНКУРС ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА – ЈА САМ ОДВАЖНА!

ИКЕА Србија, МастерКард и Фондација Ана и Владе Дивац окупиле су се се око заједничког пројекта „Ја сам ОДВАЖНА!” усмереног на подршку економском оснаживању жена у Србији. Пројекат има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у радном и друштвеном окружењу, градећи равноправност жена и код куће.

  Следећа страна»