Архива вести
                   
13. јун 2024.

ФУДБАЛЕРИ БУЈАНОВАЧКОГ БСК У ПЕТАК ПОДИЖУ ПЕХАР ШАМПИОНА ПЧИЊСКЕ ЛИГЕ: ДОЂИТЕ НА СТАДИОН

Пехар шампиона Пчињске окружне лиге за сезону 23/24 фудбалерима бујановачког БСК биће додељен у петак (14. јун) на стадиону у Бујановцу.

 

11. јун 2024.

ОСМАЦИ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЛАЖУ МАЛУ МАТУРУ

Осмаци ће у понедељак, 17. јуна радити тест из српског, односно матерњег језика, дан касније, 18. јуна решаваће тест из математике, док ће у среду, 19. јуна полагати предмет по избору.

 

 

11. јун 2024.

УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: НЕ ПАЛИТЕ ВАТРУ НА ОТВОРЕНОМ, ВЕЛИКА ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА

Из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, након најаве топлог времена које погодује настанку пожара на отвореном простору и њиховом брзом ширењу, апеловали су на грађане да не пале траву и ниско растиње на таквим подручјима, посебно у близини обрадивих пољопривредних површина или у близини шума, због опасности ширења пожара који може да угрози животе грађана и нанесе велику материјалну штету.

 

10. јун 2024.

КОНКУРС ЗА НАБАВКУ ПЛАСТЕНИКА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА У 2024. ГОДИНИ

Потписивањем уговора између општине Медвеђа и Фондације Ана и Владе Дивац основан je Локални фонд за развој пластеничке производње у Медвеђи, са циљем пружања подршке пољопривредним газдинствима са територије ове општине, која желе да отпочну или прошире свој посао везан за пластеничку производњу.

 

10. јун 2024.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЛЕТЊУ ШКОЛУ ПРОГРАМИРАЊА

Фондација Петља, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој и Министарством просвете по трећи пут организује Летњу школу програмирања која ће се одржати у Сремској Митровици, у терминима од 06.07. до 14.07.2024. године и од 28.07. до 05.08.2024. године. Програм је намењен ученицима и ученицама који ове школске године завршавају пети, шести, седми или осми разред основне школе.

7. јун 2024.

САСТАНАК НЕНАДА МИТРОВИЋА И СЛАВИЦЕ КИЈЕВЧАНИН

Београд  – В.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић разговарао је данас са представницом Песталоци дечије фондације у Србији Славицом Кијевчанин. 

 

6. јун 2024.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ ГОСПОДИН АРСЕНИЈЕ ПОСЕТИО МЕДВЕЂУ ПОВОДОМ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА О ИЗГРАДЊИ КУЋА ЗА ЈОШ ДВЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Арсеније посетио је данас Медвеђу поводом наставка реализације пројекта изградње кућа за социјално угрожене породице.

 

6. јун 2024.

МАТЕЈИ ИЗ БУЈАНОВЦА НАГРАДА НА КОНКУРСУ ИНСТИТУТА „БАТУТ“

Матеја Вељковић из Бујановца, ученик четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Левосоју код Бујановца, освојио је трећу награду на конкурсу Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановиц Батут, на тему „Мајчино млеко је најбоља храна“. Поред Матеје, на окружном такмичењу Завода за јавно здравље у Врању учествовала је и Николина Стојановић, ученица четвртог разреда исте школе, која је освојила захвалницу за рад на тему „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“.

 

6. јун 2024.

БСК СЕ ВРАТИО У ЗОНУ ЈУГ: ПРВАЦИ ПЧИЊСКЕ ЛИГЕ

Фудбалери бујановачког БСК после готово читаве деценије, поново су постали „зонаши“, пошто су победом у среду над директним конкурентом за прво место ФК Терноци (1:0) у претпоследњем колу и математички постали прваци Пчињске окружне лиге. Бујановачки клуб од наредне сезоне биће члан Зоне „Југ“.

 

5. јун 2024.

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У БУЈАНОВЦУ ИМА МЕСТА ЗА 90 БРУЦОША, СВИ НА БУЏЕТУ

Бујановачко одељење Економског факултета Суботица и ове године нуди  90 буџетских места на првој години основних академских студија.

 

  Следећа страна»