Архива вести
                   
19. јули 2018.

МЕДВЕЂИ ОДОБРЕНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

Медвеђа - Министарство без портфеља, које је задужено за демографију и популациону политику, је 21. маја расписало јавни позив за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

19. јули 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПОСЕБНОГ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Министарство омладине и спорта је расписало јавни позив за достављање предлога посебног програма у области спорта у Републици Србији под називом „Опремање основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених простора, и то великих и малих сала.”

18. јули 2018.

У ВРАЊУ ПРЕДСТАВЉЕНА МЕТОДОЛОГИЈА „ROMACTED” ПРОЈЕКТА

Врање – Град Врање је један од 11 градова у Србији у којима се спроводи Romacted програм уз подршку Европске уније, Савета Европе и Владе Републике Србије.

18. јули 2018.

ОД 1. АВГУСТА ПОЈЕДНОСТАВЉЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА БУДУЋИХ МАМА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - 1. августа ступа на снагу поједностављена процедура за остваривање права будућих мама, док ће документа прибављати ресорно министарство о трошку буџета.

18. јули 2018.

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Медвеђа – У општини Медвеђи је почела реализација пројекта реконструкције зграде општине. Због радова на објекту општинске зграде, све општинске и државне службе које користе канцеларије у згради општине су измештене на неколико локација у Медвеђи.

17. јули 2018.

ОДНОС ПРЕМА АЛБАНСКОЈ И ОСТАЛИМ МАЊИНАМА У СКЛАДУ СА ЕВРОПСКИМ КРИТЕРИЈУМИМА

Београд – „Поједини политичари са југа Србије покушавају да манипулишу осећањима албанске мањине, са циљем да успоставе вештачку равнотежу са тешким положајем Срба на Косову и Метохији, рекла је за „Вечерње новости" Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

17. јули 2018.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ПОДЕЛИЛА 8,36 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ЛОКАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Бујановац - Комисија за доделу подстицајних средстава за развој локалног предузетништва у општини Бујановац за 2018. годину је поделила 8,36 милиона динара на име подршке локалном одрживом развоју кроз смањење незапослености и економско оснаживање.

17. јули 2018.

У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ СЕ ГОДИШЊЕ ИЛЕГАЛНО ПОСЕЧЕ ВИШЕ ОД 1.000 КУБИКА ДРВА

Лесковац, Медвеђа - Бесправна сеча шума је велики проблем у скоро свим земљама на свету. Осим малих казни које су предвиђене за шумокрадице у Србији, проблем је и што људи нису свесни последица које настају неселективном и потпуном сечом.

16. јули 2018.

СТАНКОВИЋ: АЛБАНЦИ СА ЈУГА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ НИСУ ТЕМА РАЗГОВОРА У БРИСЕЛУ

Београд - „Албанци са југа централне Србије нису тема разговора у Бриселу и њихово усвајање „Политичке декларације" којом траже да буду укључени у дијалог Београда и Приштине...

16. јули 2018.

СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ГРУПАМА 7,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА ЖИВОТА

Београд – Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, је потписала уговоре са представницима удружења и организација цивилног друштва о додели 7,5 милиона динара за реализацију пројеката који ће допринети квалитетнијем животу социјалног становања осетљивих група, као што су деца и жене који су жртве породичног насиља.

  Следећа страна»