Архива вести
                   
30. мај 2018.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА МИГРАНТА У ПРИХВАТНИМ ЦЕНТРИМА

Бујановац, Прешево-У прихватним центрима у Врању и Бујановцу почела је вакцинација против малих богиња. У Врању је вакцинисано 28 деце, а у Бујановцу 25, а ради се о деци до друге године и предшколцима.

30. мај 2018.

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ОДОБРИЛО УВОЗ ПЕТ УЏБЕНИКА НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа-Основци који наставу похађају на албанском језику у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи од наредне године имаће пет нових уџбеника чију је употребу одобрило Министарство просвете, изјавио је председник Националног савета Албанаца, Шукри Имери.

23. мај 2018.

КОНКУРС ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА-БУЏЕТ 4,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА 99 ГРАДОВА И ОПШТИНА

Бујановац, Медвеђа, Прешево-Eврoпскa униja oпрeдeлилa je 4,5 милиoнa eврa зa пoдршку прeдузeтницимa и прeдузeтницaмa и микрo и мaлим прeдузeћимa...

23. мај 2018.

У ЛЕБАНУ ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ДИЈАЛИЗУ

Медвеђа-Иако је прве пацијенте требало да прими још прошле године, изградња Центра за дијализу у Лебану завршена је, тако да бубрежни болесници из Медвеђе, Бојника и Лебана на дијализу неће морати да иду у Лесковац.

22. мај 2018.

НОВА УЛАГАЊА У ОПШТИНУ МЕДВЕЂА, НАЈАВИО СТАНКОВИЋ НА ОТВАРАЊУ НОВЕ ЗАОБИЛАЗНИЦЕ

Медвеђа-Отварањем заобилазнице, општина Медвеђа прославила је свој дан. Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, приликом отварања заобилазнице рекао је да ће у наредном периоду приоритет државе бити улагање у инфраструктурне објекте.

21. мај 2018.

ЕУ ПРО БЕСПОВРТАНО ДАЈЕ ОПШТИНАМА 25 МИЛИОНА ЕВРА

Лесковац-У просторијама Високе пословне школе струковних струдија у Лесковцу одржана је Инфо сесија програма ЕУ ПРО за презентацију Јавног позива за подношење предлога за локалне инфраструктурне пројекте.

18. мај 2018.

У СЕДАМ ОПШТИНА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА ОКО 600 ОБОЛЕЛИХ ОД МАЛИХ БОГИЊА

Бујановац, Прешево-Од седам општина Пчињског округа у њих шест проглашена је епидемија малих богиња, а до сада је регистровано око 600 случајева заражених морбилима, изјавио је епидемиолог Завода за јавно здравље у Врању...

18. мај 2018.

ИЗ ПРЕШЕВА У СУРДУЛИЦУ :АЛБАНАЦ НА СРПСКИМ ТЕРЕНИМА

Прешево - Иљаса Зулфију је први Албанац пореклом из Прешева који је наставио традицију прекинуту пре три деценије и заграо у српском професионалном фудбалу.

16. мај 2018.

ФЕСТИВАЛ ГУСЛАРА У МЕДВЕЂИ

Медвеђа-У Медвеђи је одржан 26. Фестивал гуслара Србије на којем је учествовало  више од 5о зналаца тог старог инструмента.  Фестивал је  традиционална манифестација, а овогодишњи домаћин  је Милан Токовић.

16. мај 2018.

АЛБАНСКИ НОВИНАРИ ИЗ ПРЕШЕВА И БУЈАНОВЦА ФОРМИРАЛИ УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА „ЕТИКА“

Прешево - Група новинара из Прешева и Бујановца покренула је на заједничком састанку иницијативу за регистрацију Удружења новинара „Етика“ које ће окупљати албанске новинаре ових општина, објавио је интернет портал  „lugina-lajm.com“.

  Следећа страна»