Архива вести
                   
30. новембар 2012.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ РОМСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Извор: Народне новине - Ниш / Бујановац - Невладина организација "Помоћ деци" из Београда расписала је конкурс за доделу 20 стипендија за школску 2012/2013. годину за ученике средњих школа из социјално угрожених породица са подручја Бујановца и Врања.

30. новембар 2012.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 30.11.2012. године

Позивамо вас да испратите прву посету председника Координационог тела Владе Србије, Зорана Станковића општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа 03. и 04. децембра. Планирано је да председник Координационог тела посети општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и том приликом се састане са председницима општина, шефовима одборничких група, представницима политичких партија, деканима Правног и Економског факултета из Медвеђe, председником Националног савета Албанаца и представницима ОЕБС-а. Преузмите документ: Агенда посете

29. новембар 2012.

НОРВЕШКА ПОМАЖЕ ЈУГ СРБИЈЕ

Извор: Југпресс / Врање - Амбасадор Норвешке у Србији, Нилс Рагнер Камсваг, рекао је јуче на седници Управног одбора ПБИЛД програма, која је одржана у Врању, да је најважније  да локалне самоуправе у Пчињском и Јабланичком округу “ имају јаке лидере са јасно дефинисаним циљевима, и да их кроз партнерски однос заједно спроведемо".Он је додао да је Норвешка на југу Србије подржала више пројеката који подстичу економкси развој.

29. новембар 2012.

ЗЛАТО И БАКАР У ТУЛАРУ КОД МЕДВЕЂЕ

Извор: Југпресс / Медвеђа - У селу Туларе у општини Медвеђа откривено је 800.000 тона бакра и 78 тона злата, саопштила је фирма “Дунав Минералс”, која је овде извршила истраживања. У саопштењу се додаје да је "завршним прорачуном минералних резерви у Тулару установљено постојање 300 милиона тона руде са садржајем од 0,27 процента бакра и 0,26 грама по тони руде. То износи 800.000 тона бакра и 78 тона злата", преносе медији изјаву Фила Фокса, руководиоца истраживања у фирми “Дунав Минералс.”

27. новембар 2012.

СТАНКОВИЋ: ПРИЈАВЕ ЗБОГ СПОМЕНИКА У ПРЕШЕВУ

Извор: Политика / Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац Медвеђа Зоран Станковић изјавио је јуче да су поднете кривичне и прекршајне пријаве против одговорних за постављање споменика припадницима ОВПМБ у Прешеву. Станковић је на конференцији за новинаре рекао да је споменик постављен без  дозволе Завода за заштиту споменика културе из Ниша, надлежног за изградњу на  том тргу, који о томе није био ни обавештен.

26. новембар 2012.

ПРИЈАВА ИНСПЕКЦИЈИ ЗБОГ СПОМЕНИКА У ПРЕШЕВУ

Извор: Политика / Локалне власти сарађивале са Заводом за заштиту споменика културе при уређењу трга, али је споменик припадницима ОВПМБ подигнут без њихове сагласности. Какав поступак је морао бити спроведен и који државни орган је надлежан за спорни споменик припадницима ОВПМБ, припадницима албанске паравојне формације која је 2000. и 2001. године нападала полицију, војску и цивиле на овом подручју? Трг у Прешеву третира се као просторна целина у претходној заштити и за било какве радове неопходна је сагласност нишког Завода за заштиту споменика културе, што локална самоуправа није затражила.

26. новембар 2012.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 26.11.2012.

Позивамо вас да у понедељак 26. новамбра у 11 часова и 30 минута,Палата Србија, улаз исток, канцеларија 473, присуствујете првој конференцији за новинаре председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зорана Станковића. Сви заинтересовани медији требало би да пошаљу акредитације до 10 часова 26. новембра на мејл tamara.milosevic@kt.gov.rs

26. новембар 2012.

ПОЧЕТАК ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

Школа срског језика коју организује Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа почела је 24. новембра. Наставу српског језика похађају млади од 15 до 30 година из албанске заједнице из општина Бујановац и Прешево. Школа језика је бесплатна и трајаће седам месеци. За све полазнике школе Служба Координационог тела обезбедила је најквалитетније уџбенике за учење српског језика. Настава се организује два пута недељно, током викенда, у просторијама одељења Економског факултета у Бујановцу и Средње техничке школе у Прешеву.

24. новембар 2012.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ 24.11.2012. године

Школа српаког језика почиње са радом у суботу 24. новембра. Полазници школе наставу ће похађати у Дому културе у Бујановцу и Средњој техничкој школи у Прешеву. Школа ће имати 310 полазника који ће бесплатно током седам месеци, два пута недељно, суботом и недељом,уз професоре српског језика, и по два асистента из албанске заједнице, унапредити знање и стећи сертификовасну диплому.

23. новембар 2012.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 23.11.2012. године

Представници Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на челу са председником Зоран Станковићем састали су се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Мајклом Кирбијем, амбасадором Велике Британије, Мајлком Девнпортом, Венсаном Дежером, шефом делегације Европске уније у Србији и Полом Тиде, вршиоцем дужности шефа мисије ОЕБС у Србији.

  Следећа страна»