Архива вести
                   
30. новембар 2009.

Саопштење за медије - ТИ И ЈА СМО МИ

Нисмо исто-али смо исти. Ти си ти. Ја сам ја. Заједно можемо да будемо свет.

Деца, средњошколци, Албанци, Срби и Роми из Бујановца и Прешева су и аутори и глумци позоришне представе „Ти и ја смо ми“. Премијера је 2. децембра 2009. у 17 сати у Дому културе у Бујановцу. Њих четрнаесторо написали су текстове кроз које говоре о својим животима, кроз које износе своје ставове. Глуме на својим језицима и на енглеском. Ову јединствену глумачку радионицу финансирало је Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

 

30. новембар 2009.

30.11.2009.год.

Општина Бујановац очекује да ће до јуна следеће године добити процену испуњења услова за добијање сертификата за повољно пословно окружење, што би створило могућности за бржи економски развој, изјавио је председник општине Бујановац Шаип Камбери. Он је рекао да ће у наредном периоду у општини Бујановац Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), заједно са Министарством економије и регионалног развоја, процењивати квалитет пословног окружења, могућности улагања и иницијативе за привлачење инвестиција, што је предуслов за добијање сертификата.

30. новембар 2009.

30.11.2009. године

У току децембра у Бујановцу ће бити отворена канцеларија заштитника права грађана - републичког омбудсмана. Отварање канцеларије допринеће повећању поверења грађана у државне институције и поштовања људских и мањинских права у овом региону. У првој канцеларији омбудсмана ван Бео¬града запослиће се два радника.

30. новембар 2009.

30.11.2009.године.

Бујановац је један од неколико градова у којима ће се, уз помоћ акције „Телетон", коју воде Народна канцеларија, „Рајфајзен банка" и РТС, набавити опрема за фискултурну салу у основној школи „Бранко Радичевић".

26. новембар 2009.

26.11.2009.год.

Споразум о уласку у процес сертификације општине са повољним пословним окружењем у Инђији је јуче потписало деветнаест општина. Тај документ је важан јер треба да пружи гаранцију привредницима и потенцијалним инвеститорима да ће добити услуге и информације који ће олакшати њихово пословање. Од 53 пријављене локалне самоуправе у програм су ушли Шабац, Медвеђа, Бујановац, Ниш, Пирот, Смедерево, Зрењанин, Панчево, Крушевац, Лапово, Коцељева, Стара Пазова, Сомбор, Зајечар, Сремска Митровица, Чачак, Ваљево и Рума.

26. новембар 2009.

26.11.2009.године

Споразум о разумевању који су јуче потписале италијанске компаније ”Икаро” и ”Козвик” са лесковачком Привредном комором и општинама Врање, Бујановац и Медвеђа, треба да доведе до улагања у обновљиве изворе енергије коришћењем термалних извора у Врањској, Бујановачкој и Сијаринској бањи.

24. новембар 2009.

24.11.2009.год.

Председник Србије Борис Тадић и министар одбране Драган Шутановац отворили су јуче војну базу „Југ“ код Бујановца, истакавши да ће она бити кључни фактор стабилности у том делу Србије, али и развојни потенцијал, будући да ће у њој посао наћи хиљаду професионалних припадника војске.

20. новембар 2009.

20.11.2009.год.

Новосадски Центар за регионализам представио је јуче Водич за боље и квалитетније остваривање мањинских права на локалном нивоу. Директор Центра Александар Попов рекао је да је циљ водича да представницима локалних власти и мањинских заједница представи прописе о раду локалне самоуправе и о положају мањина, као и механизме за остваривање мањинских права. Он је рекао да ће током 2010. године водич бити дистрибуиран и промовисан у свих 68 мултиетничких локалних самоуправа у Србији.

20. новембар 2009.

СТИПЕНДИСТИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У БЕОГРАДУ

На заједничкој фотографији са председником Србије Борисом Тадићем Семра Хисени и Милан Јовановић из Прешева, Суада Латифи и Никола Милановић из Бујановца,Милица Шуковић и Аљбан Салиху из Медвеђе и још 145 деце, средњошколаца са југа Србије, стипендиста Координационог тела. На крају дана пуног догађаја стипендисти препуни утисака, нису крили узбуђење.

18. новембар 2009.

18.11.2009.год.

Oсим повољнијег закупа пословног простора у бизнис инкубатору, привредници из Медвеђе ће ускоро моћи да рачунају и на стручну помоћ око обуке, маркетинга и књиговодства. Бизнис инкубатор простире се на 10.000 квадратних метара, а средства за његову изградњу, у износу од 20 милиона динара, обезбеђена су из НИП. Предност за започињање посла имаће незапослене особе и млади предузетници.

  Следећа страна»