Архива вести
                   
29. децембар 2011.

ОТКУПЉЕНО 300 ТОНА ДУВАНА

Бујановац - Дуванска индустрија Бујановац завршила је откуп дувана са прешевског и бујановачког подручја. Дуван је за потребе америчке компаније „Alliance One Tobacco“. У складу са проценама, преузето је око 300 тона сувог дуванског листа.

27. децембар 2011.

КАКО ЂАЦИ РАЗБИЈАЈУ ОКЕАН ПРЕДРАСУДА

Средњошколци из Шапца, Лознице, Ваљева, Прешева и Бујановца боравиће у САД, а потом ће ђаци из Америке доћи у Србију

Ђурђа Јевтић, гимназијалка из Ваљева, прошле године је провела четири недеље у Америци, а после тога је Еби Керн, шеснаестогодишњакиња из Канзаса, стигла у Србију.

22. децембар 2011.

СТИПЕНДИСТИ У ПОСЕТИ КООРДИНАЦИОНОМ ТЕЛУ

Једанаесторо стипендиста студената Универзитета у Новом Саду, у среду 21. децембра посетили су Координационо тело.

20. децембар 2011.

АКЦИЈА ИЗГРАДЊЕ РАМПИ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У БУЈАНОВЦУ

Крајем новембра, 38 младих укључених у пројекат YouthBuild Србија почели су изградњу рампи за особе са инвалидитетом (ОСИ) на улазу у дом здравља у Бујановцу. Ова група младих похађа тромесечну обуку у оквиру YouthBuild пројекта који реализију Грађанске иницијативе у општинама Прешево и Бујановац.

13. децембар 2011.

СИМПО ИСПОРУЧУЈЕ ИКЕИ РОБУ ЗА 20 МИЛИОНА ЕВРА

Врање – Врањска компанија „Симпо” уговорила је са шведском „Икеом” извозне послове за наредну годину вредне 20 милиона евра.  Реч је о испоруци душека и делова намештаја.

13. децембар 2011.

СТАЖИСТИ У ПОСЕТИ ДОМУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

Десет стажиста и стажисткиња који ће провести 6 месеци стичући нова знања и искуства у институцијама Републике Србије, преко „Програма стажирања за припаднике националних мањина“, у уторак 13. децембра посетили су Дом народне скупштине Републике Србије где их је дочекала преседница Славица Ђукић-Дејановић.

12. децембар 2011.

ОТВОРЕН ВОДОВОД У БУЈАНОВАЧКОМ КРАЈУ

Бујановац – Верица Калановић, потпредседница Владе задужена за привреду и регионални развој у Бујановцу 10. децембра присуствовала је пуштању у рад водовода, којим се обезбеђује снабдевање водом око 20.000 становника тог краја.

7. децембар 2011.

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ОМБУДСМАНА У БУЈАНОВЦУ

У Бујановцу је данас отворена канцеларија заштитника грађана, прва изван Београда, а омбудсман Саша Јанковић је рекао да је циљ повећање поверења грађана у институције система и побољшање рада локалне управе.

5. децембар 2011.

ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ ЂАКА ОДЛАЗИ У САД

Захваљујући подршци локалне Канцеларије за младе, Млади из Бујановца и Прешева, заједно са својим колегама из Ваљева, Шапца и Лознице, и ове године су изабрани за партнере у пројекту размене са САД.