Архива вести
                   
31. март 2009.

31. март 2009. год.

Први састанак новог Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу требало би да буде одржан већ у току ове недеље, након што је прошлог петка потписан споразум о реконструкцији тог тела у које су се после две године вратили и представници албанских партија са југа Србије.

27. март 2009.

Албанци поново у Координационом телу

БЕОГРАД, 27. март – Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Милан Марковић, народни посланик у Скупштини Републике Србије, Риза Халими и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Ханс Ола Урстад, потписали су Споразум о принципима реконструкције Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

26. март 2009.

АЛБАНЦИ ПОНОВО У КООРДИНАЦИОНОМ ТЕЛУ 26.03.2009.

Сутра, 27. марта, министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Милан Марковић, народни посланик у Скупштини Републике Србије, Риза Халими и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Ханс Ола Урстад, потписаће Споразум о принципима реконструкције Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

26. март 2009.

26. 03. 2009. год.

Првих месеци ове године, фабрика рамовских конструкција у Прешеву предност је давала извозној производњи, a израђивани су и одређени типови кауча и лежаја за домаће тржиште . У овом раздобљу углавном су се производиле гештеле за потребе „Симпових“ фабрика намештаја (прешевска фабрика je „Симпово“ предузеће), као и за фабрику душека у Бујановцу.

17. март 2009.

Нове донације Министарства пољопривреде Прешеву, Бујановцу и Медвеђи

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Саша Драгин, и директор Службе Координационог тела, Ненад Ђурђевић, посетили су 17. марта Бујановац где су предали донацију у виду садног материјала на даљу дистрибуцију за општине Бујановац, Медвеђа и Прешево.  У магацинском простору у Бујановцу предато је 11 тона јечма, шест тона овса и више од тоне кукуруза.  Такође, предато је и 10.000 лозних калемова, 4.900 садница воћа (јабука, крушка, вишња, трешња, шљива, малина) и 210 породичних пакета семена разног поврћа за окућницу.

7. март 2009.

7. март 2009. год.

Изградња Коридора 10, улагање у инфраструктуру 40 неразвијених општина и инфраструктурна подршка развоју аутомобилске индустрије у Крагујевцу - три су најзначајнија пројекта у које ће ове године из Националног инвестиционог плана бити уложено готово 8,2 милијарде динара.