Архива вести
                   
30. септембар 2010.

30.9.2010.

„ТЕЛЕКОМ“ У ЛЕБАНУ Компанија „Телеком Србија“ а.д. отворила је јуче прву пословницу у Лебану и представила нови концепт обједињених услуга мобилне и фиксне телефоније и мултимедијалног сервиса. Поводом отварања нове пословнице, грађанима су по повољним ценама понуђени мобилни телефони, а одобрен им је и попуст од 50 одсто на претплату у наредних 12 месеци.

29. септембар 2010.

29.9.2010. године

АЕРОДРОМ КАО РЕКЛАМНИ ПАНО

Рекламни панои Бујановца, Врања, Лесковца, Пирота, Крагујевца, Лознице, Инђије и Суботице од јуче дочекују путнике на aеродрому „Никола Тесла” у  Београду, са идејом да се промовишу као повољне средине за инвестирање.

28. септембар 2010.

28.9.2010. године

СЕРТИФИКАТИ СТУДЕНТИМА Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) саопштила је да ће данас и у среду доделити 160 сертификата студентима који су током лета учествовали у програмима летње праксе у фирмама у Санџаку и јужној Србији, како би стекли прва радна искуства.

24. септембар 2010.

24.9.2010. године

Привредна делегација из Турске обишла Врање и Пчињски округ Врање - Привредници из Турске заинтересовани су за инвестирање на југу Србије, речено током посете турске привредне делагације Врању. Делегација Турске, коју је предводио потпредседник Индустријске коморе Истанбула Фикрет Танриверди, разговарала је са привредницима са југа Србије. Градоначелник Врања Мирољуб Стојчић представио је турским бизнисменима привредне потенцијале Врања и позвао их да улажу у Пчињски округ.

24. септембар 2010.

24.9.2010. год.

У БУЈАНОВАЧКОМ КРАЈУ 400 ТОНА ДУВАНА Бујановац - У пределу Бујановца беру се последњи листови дувана овогодишњег рода. Обрано је нешто више од 400 тона. Према првим проценама дуван је врло квалитетан, знатно бољи него прошле сезоне. У бујановачком крају се и ове, као и претходних неколико година, гајио ситнолисни оријентални дуван „прилеп” и „јака”. Дуван „прилеп” је чинио око 80 одсто укупних засада.

23. септембар 2010.

23.9.2010. године

ПРОЈЕКАТ „АКТИВНИ ГРАЂАНИ“ Београд - Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и директор Британског савета Ендру Глас потписаће сутра меморандума о сарадњи на пројекту ''Активни грађани“. Том приликом биће потписан и меморандум о сарадњи Британског савета са 13 градова и општина, које ће током наредне три године учествовати у пројекту, међу којима су Ивањица, Кладово, Књажевац, Крушевац, Лајковац, Нови Пазар, Прибој и Прешево, наведено је у саопштењу.

23. септембар 2010.

23.9.201. год.

ОБРАЗОВАЊЕ НА АЛБАНСКОМ ВРАЊЕ – Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић изјавио је да ће до краја мандата Владе Србије бити решени проблеми у образовању Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа на њиховом језику.

22. септембар 2010.

ОСТАВИ ТРАГ

„Омладински форум за едукацију Рома“ из Бујановца је у оквиру пројекта „Остави траг“, који подржава Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у суботу 18.09. одржао прву од четири планиране акције.

21. септембар 2010.

СВЕЧАНО ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ЦЕНТАР ПРЕШЕВА

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић, министар без портфеља Сулејман Угљанин и виши саветник директора мисије УСАИД у Србији Арт Фланаган јуче су отворили реконструисани центар Прешева у који је уложено 43 милиона динара.

21. септембар 2010.

Састанак посебне Радне групе за високо образовање

У понедељак 20.09.2010. године Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа организовала је састанак посебне Радне групе за високо образовање на југу Србије.

  Следећа страна»