Архива вести
                   
28. октобар 2011.

ОТВАРАЊЕ ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА У БУЈАНОВЦУ

У Бујановцу је у петак 28. октобра отворено одељење Економског факултета из Суботице. У прву генерацију академске 2011/2012. године уписано је 69 студената који ће наставу похађати на српском и албанском језику. За студенте из српске и ромске заједнице настава је на српском језику док ће студенти из албанске заједнице током четворогодишњег школовања слушати 14 предмета на албанском језику.

27. октобар 2011.

ОТВАРАЊЕ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА

Бујановац - У петак, 28. октобра у Бујановцу ће свечано бити отворено одељење Економског факултета из Суботице, које званично почиње са радом 1. новембра.

27. октобар 2011.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - Двојезични факултет у Бујановцу

Одељење Економског факултета из Суботице биће отворено у петак 28. октобра у Бујановцу. У прву генерацију академске 2011/2012. године уписано је 69 студената који ће наставу похађати на српском и албанском језику.  За студенте из српске и ромске заједнице настава је на српском језику док ће студенти албанске заједнице током четворогодишњег школовања слушати 14 предмета на албанском језику.

24. октобар 2011.

НАГРАДА

Медвеђа - Полицајцу Агрону Касумију, који је недавно спасао живот двогодишњој девојчици јер се гушила капсулом лека, председник општине, Слободан Драшковић, уручио је награду локалне самоуправе од 30.000 динара.

20. октобар 2011.

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ПОМАЖЕ ЈУГУ СРБИЈЕ - СТИПЕНДИЈЕ ЗА 69 БРУЦОША

Нови Сад - Новцем из покрајинског буџета Влада Војводине финансираће 69 бруцоша српске, албанске и ромске националности у Бујановцу, одлучено је на јучерашњој седници у Новом Саду.

20. октобар 2011.

ОТВОРЕН ТРЕНИНГ ЦЕНТАР ЗА МЛАДЕ У БУЈАНОВЦУ

Прошле недеље у Бујановцу је отворен центар за обуку четрдесеторо младих из општина Бујановац и Прешево. Центар је отворила организација „Грађанске иницијативе“ из Београда, у оквиру програма „Youth Build“.

17. октобар 2011.

ПОРТУГАЛСКА ИНВЕСТИЦИОНА МИСИЈА

Удружење вода из Португала и Национална алијанса за локални економски развој(НАЛЕД) убудуће ће заједнички конкурисати за добијање средстава из фондова Европске уније, а новац ће бити коришћен за пројекте у области вода и водопривреде у општинама Србије. Овај договор крунисан је потписивањем Меморандума који је прошле недеље потписан у Београду.

17. октобар 2011.

ШТА СУ ПОКАЗАЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ПОПИСА

Према подацима РЗЗС закључно са 15. октобром, у Србији је пописано 7,4 милиона грађана, у Београду око 1,7 милиона, а у Војводини нешто више од 1,9 милиона становника.

17. октобар 2011.

КОМУНАЛНИ РЕД

БУЈАНОВАЦ - Општина Бујановац почела је и да уклања депоније у околним насељима. „Уз помоћ Министарства животне средине и просторног планирања, регулисали смо питање власништва земљишта на ком је градска депонија“, рекао је Шаип Камбери, председник општине.

14. октобар 2011.

ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ ГАСОВОДНЕ МРЕЖЕ У ЛЕСКОВЦУ

Амбасадор Руске федерације у Србије Александар Конузин и градоначелник Лесковца Слободан Коцић означили су почетак изградње дистрибутивне гасоводне мреже у Лесковцу.

  Следећа страна»