Архива вести
                   
28. новембар 2008.

28.11.2008.год. - КАКО ПРИПРЕМИТИ БИЗНИС ПЛАН

Одржано такмичење младих у предузетништву

26. новембар 2008.

26. новембар 2008. год.

БУЈАНОВАЦ - Нови приручник о јачању улоге цивилног дрштва и средстава јавног информисања у праћењу рада локалне самоуправе ће данас бити представљен у канцеларији Мисије ОЕБС у Бујановцу.

23. новембар 2008.

Хуманитарна акција Мајкрософта и домаћих произвођача рачунара

Представници 11 локалних произвођача рачунара, у сарадњи са канцеларијом Мајкрософта у Србији, донирали су у петак, 21. новембра 2008. год, 30 рачунара, 4 штампача и један скенер основној школи "Бранко Радичевић" у Бујановцу, коју похађа преко 1450 ученика.

20. новембар 2008.

20. 11. 2008.

Прешево - У оквиру пројекта НВО "Green World" под називом ,,За одрживу средину", у Прешеву је од 14. до 16.11.2008.год. одржана обука за ученике гимназије ,,Скендербег'', са циљем њиховог оспособљавања за писање пројеката и одржавање односа са јавношћу, што су вештине неопходне за лакше добијање финансијских средстава за пројекате. Обуку су извели Реџеп Иљази (менаџер канцеларије SCOPES програма) и Арменд Алиу (директор канцеларије за економски развој и предузетништво општина Прешево и Бујановац).

19. новембар 2008.

19. 11. 2008.

НВО "Центар за демократију и развој југа Србије" и регионална информативна агенција "ЈУГпрес" организију данас у Бујановцу трибину на којој ће говорити Оливер Ивановић, државни секретар у Министарству за Косово и Метохију, Роберто Монтела, саветник шефа Мисије ОЕБС-а у Србији и Нагип Арифи, заменик председника општине Бујановац. Тема трибине је будућност југа Србије и Косова. Ово је пета по реду трибина у оквиру пројекта "Косово са друге стране." Додатне информације о овој трибини можете да пронађете на вебсајту информативне агенције ЈУГпрес (www.jugpress.com).

18. новембар 2008.

"Сигуран пут" у Бујановачкој бањи

Војска Србија одржаће од данас до 21. новембра међународну санитетску вежбу с медицинским тимовима армија Норвешке и Македоније, под називом "Сигуран пут". У Бујановачкој Бањи започела је рад Лака пољска болница ВМА у којој ће, од 11. до 15. новембра, лекари и медицинско особље ВМА, Војне болнице Ниш, Центра војномедицинских установа Београд и Војно-медицинског центра Нови Сад, пружати хируршке, интернистичке, стоматолошке и опште-медицинске услуге становништву Пчињског округа. На овим задацима ангажовано је 22 доктора и 30 медицинских техничара.

13. новембар 2008.

Сарадњом до напретка југа Србије

Споразум о сарадњи у домену локалног економског развоја на југу Србије потписали Координационо тело за југ Србије, представници општина Бујановац, Прешево и Медвеђа и УСАИД

12. новембар 2008.

ПОЧЕЛА ГРАДЊА МОСТА У КОНЧУЉУ

Бујановац - Свечаним полагањем камена темељца, у селу Кончуљ, општина Бујановац, у коме живе припадници албанске националности, почели су радови на изградњи моста преко Јужне Мораве. Мост, дужине 64 и ширине шест метара, биће изграђен у року од 90 дана и замениће постојећи, руиниран, изграђен 1968. године. Укупна вредност инвестиције је око 39 милиона динара.

10. новембар 2008.

АЛБАНЦИ ЗАДОВОЉНИ ВОЈСКОМ СРБИЈЕ

БЕОГРАД - Војска Србије и локално становништво успоставили су добру сарадњу на југу Србије, оценили су представници ВС и мештана на подручју на којем је пре седам година било оружаних сукоба. Командант Четврте бригаде Копнене војске, бригадни генерал Милосав Симовић, рекао је да је сарадња војске на југу Србије са локалним становништвом веома добра.

9. новембар 2008.

19. 11. 2008. - Обука за новинаре/ке

Обука за новинаре/ке о праву на слободан приступ информацијама и његовој употреби у борби против корупције на локалном нивоу почиње данас у Бујановцу. Ова радионица, коју организује Мисија ОЕБС-а у Србији, окупиће око 20 новинара/ки из Бујановца, Прешева и Медвеђе. Учесници ће разменити искуства и дискутоваће о примениЗакона о слободном приступу информацијама као механизму у борби против корупције.

  Следећа страна»