Архива вести
                   

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ РАНГ ЛИСТА ДЕЦЕ КОЈА МОГУ ДА СЕ УПИШУ У ВРТИЋ

4. јули 2024.

Ранг листа деце која ће бити уписана у вртић „Наша радост“ у Бујановцу биће објављена следеће недеље, речено је нашем порталу у овој установи. Конкурс за око 30 слободних места је био отворен до 20. јуна, а комисија још увек обрађује пријаве.

-Од понедељка ћемо истаћи листу и број деце које уписујемо у вртић. Уписујемо више деце него што је планирано, јер смо од општине тражили да нам дозволе да упишемо 20 одсто више, што је по закону – каже главна васпитачица Биљана Трајковић.

Како нам је објаснила, у млађу васпитну групу, односно јаслену, прима се 12-оро деце. У две млађе групе има по 6 слободних места, али ће се ту још додати. Од две старије групе, једна је попуњена а у другој има 2 слободна места.

-Обишли смо данас просторије у Дому културе, где отварамо две нове млађе, јаслене, групе за албанску децу. Што је било до наше установе ми смо урадили, опремили смо просторије, а и Општина је одрадила перфектно свој део посла и још увек раде. Несумњиво је да ће услови за децу бити идеални. Један број албанске деце остаје овде, а један број одлази тамо – каже Трајковић.

Колико ће деце остати неуписано Трајковићева није могла да нам прецизира, јер ће се то, како каже, знати кад комисија буде завршила свој део посла.

Извор: bujanovacke.co.rs
Пише: И. Јовановић