Архива вести
                   
29. фебруар 2012.

БАЊА, РУДНИК, ФАБРИКА И ЗАТВОР

Медвеђа - Социјално збрињавање најугроженијих био је приоритет општинe Медвеђа, која је зимус поделила по 2 кубна метара огревног дрвета најгроженијим становицима, а та помоћ је стигла до 50 домаћинстава. Јануара 2012. године, Центар за социјални рад поделио је једнократну новчану помоћ стотинама породица и појединца који немају примања. Обезбеђена су и 4 контејнера за смештај породица које нису имале кров над главом.

29. фебруар 2012.

ОДЛУКА - стипендисти 29. 02. 2012 године.

Комисија Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево , Бујановац и Медвеђа за избор стипендиста студената Универзитета у Новом Саду након спроведеног поступка, утврђивања формалних услова и обављених интервјуа са пријављеним кандидатима донела је одлуку и утврдила листу кандидата који су испунули услове предвиђене конкурсом:

24. фебруар 2012.

УСПЕШАН ПРВИ СЕМЕСТАР ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ У БУЈАНОВЦУ

Од академске 2011/12 године, у Бујановцу ради акредитовано одељење Економског факултета из Суботице Универзитета у Новом Саду, где се настава  одвија на српском и албанском језику. Одељење је отворено уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Министарства просвете и науке, Владе АП Војводина, Универзитета у Новом Саду, канцеларије Високог комесара за националне мањине и мисије ОЕБС у Србији. На одељење Економског факултета уписано је 94 студента српске, албанске и других националности.

20. фебруар 2012.

ОДРЖАВАЊЕ ДЕПОНИЈЕ

Бујановац - Министарство животне средине и просторног планирања доделило је општини Бујановац 12.600.000 динара за набавку камиона за сакупљање отпада, као и једног булдожера за одржавање градске депоније.

20. фебруар 2012.

ЛОКАЛНА ВЛАСТ НЕ ПОМАЖЕ РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Бујановац - Братислав Лазаревић, секретар општинске организације Црвеног крста у Бујановцу, je изјавио да локална власт у овој општини не помаже рад народне кухиње, која дневно припреми и подели 1.290 оброка за најсиромашније.

10. фебруар 2012.

КОНКУРС за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду

Служба Координационог тела, у складу са дефинисаним приоритетима, а посебно залажући се за побољшање квалитета образовања на територији општина Прешево и Бујановац, расписује конкурс за доделу 10 студентских стипендија за младе са пребивалиштем на подручју општина Прешево и Бујановац.

10. фебруар 2012.

СМРЗАВАЈУ СЕ У ОПШТИНИ, СУДУ, ДОМУ КУЛТУРЕ

Бујановац - Леден дан, још леденији амбијент у згради СО, дому културе, суду, пошти, највећој стамбеној згради у Бујановцу, такозваном „солитеру“, где су запослени и станари цвокотали поред хладних радијатора.

7. фебруар 2012.

СВЕ ДРАМАТИЧНИЈЕ ЗБОГ СНЕГА И СИБИРСКЕ ХЛАДНОЋЕ

Припадници Одељења за ванредне ситуације спасили су јуче у хитној акцији Божидара Николића из села Маћедонце у општини Медвеђа, који је месец дана био завејан и потпуно одсечен од света, а последњих седам дана остао је без хране и лекова. Пробијајући се неколико сати кроз сметове, пакете са храном и лекове донели су му ватрогасци из Медвеђе.