Архива вести
                   
29. септембар 2011.

МИНИСТАР МАРКОВИЋ: Попис је и начин да се сазна које проблеме има једна популација и да се нађу решења

У Републичком заводу за статистику (РЗС)  речено је да је попис важан за обичне грађане јер може да значи препознавање проблема које они имају у образовању, инфраструктури и здравству, као и почетак њиховог решавања.

29. септембар 2011.

ЗА ЧИСТИЈИ БУЈАНОВАЦ - 29.09.2011.

Развојна агенција за Прешево и Бујановац, уз финансијску подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, прошле недеље у Бујановцу поставила је корпе за смеће. Захваљујући овој активности, а у склопу бриге за екологију, чистоћу и изглед града, Бујановац је постао богатији за 14 металних корпи.

29. септембар 2011.

Јапанске донације југу Србије

Бујановац, Босилеград, Владичин Хан – У оквиру пројекта „Унапређења скрининга и превенције рака дојке у Србији“,  амбасадор Јапана Тошио Цунозаки је бујановачком Дому здравља предао мамограф са пратећом опремом. Бујановац је 13-ти од укупно 39 градова у Србији који су добили мамограф од Владе Јапана.

21. септембар 2011.

УТВРЂЕНА ЛИСТА РАЗВИЈЕНОСТИ СРПСКИХ РЕГИОНА

Београд - Влада Србије сврстала је само београдски регион у развијен, јер остварује вредност бруто домаћег производа изнад републичког просека, објављено је у најновијем броју „Службеног гласника“.

20. септембар 2011.

ТЕШКЕ ПОСЛЕДИЦЕ СУШЕ - БЕЗ ВОДЕ ОСТАЛО СЕДАМ СЕЛА

Бујановац - Због дуготрајне суше, у седам села у општини Бујановац пресушили су извори воде. Мештани се водом снабдевају из цистерне коју Јавно предузеће „Комуналац“ довози по позиву, рекао је јуче шеф механизације тог предузећа Славољуб Тасић.

19. септембар 2011.

ЕКОНОМИЈА ЗА АЛБАНЦЕ

Суботица - Економски факултет у Суботици отвара истурено одељење у Бујановцу, које је, према речима декана суботичког Економског факултета др Ненада Вуњака, 16. септембра ове године и акредитовано за студијски програм маркетинга.

15. септембар 2011.

ДОБАР ДУВАН У ВРАЊСКОЈ РЕГИЈИ

Бујановац  - Стручњаци сматрају да ће ове сезоне дуван на бујановачком подручју  бити добар. Процењује се да ће се убрати око 300 тона дувана. Највише дувана ће бити у атару Великог Трновца, али и у још неколико села познатих по тој индустријској биљци.

15. септембар 2011.

БУКВАР ЗА ДЕЦУ ИЗ АЛБАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић, амбасадор Републике Албаније Шпетим Чауши, шеф мисије ОЕБС Димитрос Кипреос и председник Националног савета Албанаца Галип Бећири јуче у Бујановцу представили су буквар за ђаке из албанске заједнице.

15. септембар 2011.

КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА У БУЈАНОВЦУ

У Бујановцу  већ три месеца траје курс српског језика у организацији Центра за толеранцију и интеграцију југа Србије. Курс је намењен свима који желе да науче или унапреде знање српског језика. Сваког викенда на часове долази тридесет полазника.

14. септембар 2011.

КОНКУРС - 14.09.2011. године

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник Републике Србије“ бр. 79/05, 81/05-исправка, 83/05-исправка, 64/07, 67/07-исправка, 116/08 и 104/09), члана 17. став 1, члана 18., члана 19. став 1. и члана 20. ст.1. и 2. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у државним органима( „Службени гласник Републике Србије“ бр. 41/07 и 109/09-измене и допуне), оглашава јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

  Следећа страна»