Архива вести
                   
31. јули 2015.

ИЗАЗОВИ И УСПЕСИ ПРИВАТНИХ КОМПАНИЈА У ОПШТИНИНАМА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО

Бујановац, Прешево - Економски стручњаци кажу да су мала и средња предузећа важна за економски развој земаља у транзицији. Oсим  тога што доприносе економском развоју, мала и средња предузећа у општинама Бујановац и Прешево важна су и због тога што запошљавају људе.

31. јули 2015.

ЗАПОШЉАВЊЕ МЛАДИХ ЖЕНА У ИТ СЕКТОРУ

Предрасуда да младе жене не могу да се запошљавају у свету информационих  технологије је била усађена у наш менталитет, али се се она сада губи захваљујући новом програму YouthBuild-а „Запошљавње младих жена у ИТ сектору“.

30. јули 2015.

ЗА ГОДИНУ ДАНА ПОРШКА РАЗВОЈУ ОПШТИНА КРОЗ ВИШЕ ОД 80 ПРОЈЕКАТА

Гаџин Хан - Управни одбор Европског ПРОГРЕС-а је на првом годишњем састанку одобрио план за реализацију завршних радова на новом блоку болнице у Врању и изградњу и опремање зграде за Ургентни центар у Новом Пазару. Ова два пројекта допринеће побољшању квалитета здравствених услуга за пола милиона становника Пчињског и Косовско-поморавског округа.

30. јули 2015.

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ У МЕДВЕЂИ

Београд – Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике Скупштине општине Медвеђа за 13. септембар 2015. године. Одлука о расписивању избора у Медвеђи ступа на снагу наредног дана од објављивања у „Службеном гласнику", када почињу да теку и рокови за обављање изборних радњи.

30. јули 2015.

ИНСПРЕКЦИЈЕ ОД ДАНАС ИМАЈУ НОВА ОВЛАШЋЕЊА

Београд - Инспекције од данас имају нова, већа овлашћења. Они који имају нелегални бизнис ризикују да већ данас због тога плате казну од чак два милиона динара. Нова овлашћења инспектори су добили Законом о инспекцијском надзору, који је усвојен крајем априла, а који ће се у потпуности примењивати од наредне године.

28. јули 2015.

МИНИСТАР ОДБРАНЕ, БРАТИСЛАВ ГАШИЋ, УВОДИ СРЕДЊОШКОЛСКО СТРУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ ПОДОФИЦИРА

Београд - Одлуком министра одбране Братислава Гашића, у предстојећој школској 2015/2016. години поново се уводи средњошколско стручно образовање подофицира Војске Србије, после 20 година од како је престала са радом Средња стручна војна школа, саопштило је Министарство одбране.

28. јули 2015.

„ДАНИ ВРАЊА“ ОД 24. ДО 30. АВГУСТА

Врање - Најпосећенија и најмасовнија културно-туристичка манифестација у Пчињском округу „Дани Врања“ ће ове године  бити одржана од 24. до 30. августа. Организатори тренутно преговарају са неколико звучних имена естраде.

28. јули 2015.

РОЂЕНА ПРВА БЕБА У ВАНБОЛНИЧКОМ ПОРОДИЛИШТУ У ПРЕШЕВУ

Прешево - У понедељак је у ванболничком породилишту у Прешеву рођена прва беба. А.Б. из Прешева родила је дечака тешког 4 килограма ,а према речима докторке Џејљане Ферати порођај је протекао нормално.

27. јули 2015.

ТРИБИНА О РИЗИЦИМА МИГРАНАТА ОД ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Врање, Прешево, Бујановац – Одбор за људска пра из Врања одржао је у Прешеву трибину „Ризици  миграната  од  трговине  људима  на путу у Европску унију, са освртом на ситуација на југу Србије”.

27. јули 2015.

ТРЕБА НАМ ПОМОЋ ОКО МИГРАНАТА

Прешево – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је јуче у Прешеву да држава дневно издваја око 15.000 евра за прихват миграната и да ће та цифра само раст,и тако да је Србији потребна помоћ медђународне заједнице.

  Следећа страна»