Архива вести
                   
27. мај 2021.

ДР МЕНДЕРЕЗ АЛИУ: УЛТРАЗВУК ДОЈКЕ ОД САДА И У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд -  Ултразвучни преглед дојке од сада ће се радити и у Дому здравља Бујановац, пошто је др Мендерез Алиу прошао обуку за руковање апаратом који се већ налази у Дому здравља.

27. мај 2021.

ОПШТИНА МЕДВЕЂА УКИНУЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ

Медвеђа – Београд - На предлог лесковачког Завода за јавно здравље, услед смиривања епидемиолошке ситуације, након скоро шест месеци укинута је ванредна ситуација у општини Медвеђа. Један од разлога за овакву одлуку, према речима председника Општине Небојше Арсића, је и то што та општина има највећи број вакцинисаних у округу.

27. мај 2021.

ПОЧИЊЕ СТРУЧНА ПРАКСА ЗА 107 НЕЗАПОСЛЕНИХ

Бујановац – Београд -  Општина Бујановац ће финансирати стручну праксу  за 107 незапослених у 21 јавној установи, предузећима и школама, наводи се у одлуци објављеној у среду.

26. мај 2021.

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА МЛАДЕ „ПРИЧАЈ МИ О СВОМ КРАЈУ…“

Бујановац – Прешево - Београд - Грађанске иницијативе расписују литерарни конкурс за кратку причу “Причај ми о свом крају…” коју ће писати млади о Врању, Лебану, Бујановцу и Прешеву.

26. мај 2021.

КУЋА СОЛИДАРНОСТИ У ПАРКУ: УЗМИ КОЛИКО ТИ ТРЕБА, ДОНЕСИ ШТА МОЖЕШ

Бујановац  - Београд -  У градском парку у Бујановцу, уз подршку Грађанских иницијатива и сарадњи са младима, основана је „Кућа солидарности“, место на коме људи у невољи могу добити храну.

26. мај 2021.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ПОЉОПРИВРЕДНИКА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ

Бујановац – Београд -  Рок за подношење захтева за остваривање права на општинске субвенције за пољопривреднике продужен је, како кажу у Општини Бујановац, до утрошка средстава или најкасније 11. јуна. Првобитни рок за пријаву био је 20. мај.

26. мај 2021.

БУЈАНОВАЦ ДОБИЈА ЧИСТИЛИЦУ УЛИЦА ВРЕДНУ 7 МИЛИОНА ДИНАРА

Бујановац – Београд - Уговор о додели бесповратне помоћи од 8,2 милиона динара које ће Општина Бујановац добити од Министарства за развој недовољно развијених општина, чији је министар Новица Тончев, биће потписан 26.маја 2021.године у Београду.

21. мај 2021.

У КЛИНОВЦУ ОТКРИВЕН ЛИТИЈУМ, СЛЕДЕ ИСКОПАВАЊА

Бујановац – Београд - Резултати узорковања стена из “Врањског басена”, у непосредној близини бујановачког села Клиновац, показују “повишену концентрацију литијума и вредности бора”, због чега компанија Јадар Литхиум, која поседује лиценцу за геолошка истраживања руде на овој и још осам локација у Србији...

21. мај 2021.

РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦА ОКО ПАРКА У БУЈАНОВЦУ ПОЧИЊЕ ЈУНА, ЗА ТРОТОАР СЕ ЧЕКА ТЕСТИРАЊЕ ПЛОЧИЦА

Бујановац – Београд -  За поплочавање тротоара дуж главне улице у Бујановцу од градског парка до Дома здравља, чека се на производњу плочица и њихово тестирање, кажу у надлежном општинском Одељењу за инвестиције и развој.

21. мај 2021.

У ВРТИЋУ ПОЧЕО УПИС ПРЕДШКОЛАЦА

Бујановац – Београд -  Упис деце у припремни предшколски програм почео је  20. маја, и трајаће до 20. јуна, саопштено је из Предшколске установе “Наша радост“ у Бујановцу.

  Следећа страна»