Архива вести
                   
31. август 2011.

КОНКУРС за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период септембар-децембар школске 2011/2012 године

На основу одлуке Владе 05 број 401-1146/2011 од 24. фебруара 2011. године, Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа  (у даљем тексту Служба Координационог тела) расписујe...

19. август 2011.

СЕМИНАР ЗА МЛАДЕ ЛИДЕРЕ

У Београду се јуче, на тродневном семинару, окупило 53 млада лидера из Србије, САД, Мађарске, Словачке и Словеније, у оквиру америчког Програма за младе лидере централне Европе, саопштено је из Иницијативе младих за људска права.

19. август 2011.

У БУЈАНОВЦУ, ПРОФЕСОРИ СРПСКОГ УЧЕ И АЛБАНСКИ ЈЕЗИК

Проблем професора српског језика постоји на југу Србије, где су потребни месеци да се попуни једно радно место.

17. август 2011.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА МИНИ ХЕ „ПРВОНЕК”

Врање – На реци Бањштици, недалеко од Врањске бање, односно на  акумулационом систему за водоснабдевање Врања и Бујановца, почиње изградња мини-електране „Првонек”.

15. август 2011.

ФОНД ЗА РАЗВОЈ ПОДСТИЦАЈ ЈУГУ СРБИЈЕ

Ниш – Пресељење седишта Фонда за развој Србије из Београда у Ниш, фебруара ове године, већ је дало прве  резултате. Слађана Бацковић, директорка Фонда, каже да се после десетина одржаних састанака представника ове државне организације са људима из привредних комора и асоцијација привредника из целе земље, посебно са подручја југа и југоистока Србије, мења клима и видљив је помак на плану привређивања:

15. август 2011.

КОНКУРСИ МУП-a ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Конкурси МУП Републике Србије на југу Србије, у којима су учествовале само националне мањине, успешно су окончани. После провера БИА и МУП, на обуку је примљено 10 људи у Медвеђи, 20 у Прешеву и исто толико у Бујановцу. Обука ће трајати годину дана.

10. август 2011.

ПОМОЋ У СУОЧАВАЊУ СА ПРОБЛЕМИМА

Програм „Одржавање мира и инклузивни локални развој“ (ПБИЛД) је заједнички програм УН на југу Србије, који реализују Програм Уједињених нација за развој (УНДП), као водећа агенција на програму, Дечији фонд Уједињених нација (УНИЦЕФ), Програм Уједињених нација за људска насеља (УНХАБИТАТ), Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР), Међународна организација рада (ИЛО) и Међународна организација за миграције (ИОМ). УН агенције сарађују са свим општинама Јабланичког и Пчињског округа, са Владом Србије, као и са Координационим телом Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Канцеларијом заштитника грађана и Комесаријатом за избеглице.

4. август 2011.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „НАША КУЋА“

Прошлог викенда организација The Future из Великог Трновца је за грађане Бујановца приказала позоришну представу „Наша кућа 2“. Представа је наставак истоименог комада који је пре нешто од више од месец дана приказан у дому културе Вук Караџић у Бујановцу. Овог пута, млади из ове организације одлучили су се да представу прикажу на отвореном простору и то на главном бујановачком шеталишту, како би привукли што више гледалаца.

4. август 2011.

СИМУЛАЦИЈА СЕДНИЦЕ, ДЕБАТА О ПРЕВЕНЦИЈИ АЛКОХОЛИЗМА

У Скупштини Србије данас ће бити одржана симулација седнице парламента за средњошколце из 16 општина и градова Србије, а тема дебате биће предлог закона из области превенције алкохолизма код младих.

3. август 2011.

УНИШТЕНО 48 КАСЕТНИХ БОМБИ

Прешево - Уништавањем 48 касетних бомби на терену у Бруштању код Прешева завршено је разминирање прве локације у тој општини, изјавио је јуче регионални директор Норвешке народне помоћи за југоисточну Европу Емил Јеремић.

  Следећа страна»