Архива вести
                   
30. септембар 2022.

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У БУЈАНОВЦУ УПИСАО 80 НОВИХ СТУДЕНАТА

Бујановац – Београд -  Прву годину основних академских студија на бујановачком одељењу Економског факултета из Суботице, у школској 2022/23 уписало је 82 студента, речено на факултету.

30. септембар 2022.

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА У БУЈАНОВЦУ ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ

Бујановац – Београд -  Испоруку вакцине против сезонског грипа бујановачки Дом здравља очекује почетком следеће недеље када ће и почети имунизација становништва, сазнаје наш портал у овој установи.

30. септембар 2022.

РАДНИК ОСНОВНОГ СУДА У БУЈАНОВЦУ НАЈБОЉИ У СТРЕЉАШТВУ У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ

Бујановац – Београд - Марјан Додић, запослен у Основном суду у Бујановцу, део је екипе која је освојила прво место у стрељаштву на 13. Спортко-рекреативним сусретима запослених у правосуђу Југоисточне Европе.

29. септембар 2022.

НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА И НА ЈУГУ СРБИЈЕ ТУЖНА БРОЈКА У СТАТИСТИЦИ

Бујановац – Београд -  Од почетка 2022. године преко 70 жена позвало је СОС телефон Одбора за људска права у Врању и затражило помоћ и подршку због породичног и партнерског насиља, а од тог броја 36 жена се први пут обратило за помоћ, показују подаци Одбора за људска права.

29. септембар 2022.

МОЈА ПРВА ПЛАТА: У БУЈАНОВЦУ СЕ ТРАЖЕ ФАРМАЦЕУТИ, СТОЛАРИ, КУВАРИ

Бујановац – Београд -  Кроз програм „Моја прва плата“ Националне службе за запошљавање (НСЗ) у Бујановцу може да се запосли 27 младих.

27. септембар 2022.

„БРАНКОВЦИ“ У ТУРСКОЈ, ПРОМОТЕРИ СВОЈЕ ШКОЛЕ И БУЈАНОВЦА

Бујановац – Београд - Ученици Основне школе “Бранко Радичевић” боравили су у Турској, у оквиру другог Еразмус пројекта.  Након успешно реализованог пројекта „Motivation III – 21 st Centuru students“, у сарадњи са школама из четири европске земље, бујановачки основци отпочињу активности на другом Ерасмус+ пројекту.

27. септембар 2022.

КОНЦЕРТНА СЕЗОНА У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Београд – Културни центар Медвеђе је у оквиру пројекта“Уметничка музика на југу“ започео трећу концертну сезону која ће потрајати до краја новембра. Уз подршку Министартсва културе и информисања, програм је започет наступом ансамбла „Ренесанс“ док је за октобар и новемар најављено представљање квартета „Жице на ветру“ и лесковачке музичке школе „Санислав Бинички“.

27. септембар 2022.

ПОПИС 2022: КО ОДБИЈЕ БИЋЕ КАЖЊЕН НОВЧАНО

Бујановац – Београд -  Грађани који одбију да учествују у предстојећем попису становништва у Србији могу бити кажњени новчаном казном у висини од 20.000 до 50.000 динара, рекао је Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статистику.

23. септембар 2022.

ШЕФ МИСИЈЕ ОЕБС ПОЗВАО МАЊИНЕ ДА УЧЕСТВУЈУ НА ПОПИСУ

Бујановац -  Београд -  Шеф Мисије ОЕБС у Србији, Јан Брату, позвао је све грађане Србије да учествују у предстојећем попису становништва. У позиву је посебно нагласио значај пописа за националне мањине.

23. септембар 2022.

УДРУЖЕЊЕ ДИТУРИА УРАДИЛО КАЛЕНДАР ПРАВОСЛАВНИХ И ИСЛАМСКИХ ПРАЗНИКА

Бујановац – Београд -  Бујановачко Удружење за културу “Дитуриа” израдило је календар православних и исламских верских празника, а примерке ће поделити српским, албанским и ромским средњошколцима у Бујановцу.

  Следећа страна»