Архива вести
                   
28. мај 2010.

МУЛТИЕТНИКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ У БУЈАНОВЦУ

У петак је одржана утакмица летње кошаркашке лиге између БСК Јуниор-Елита (Бујановац) и КК Југ (Врање). БСК Јуниор и Елита су крајем фебруара потписали мултиетнички споразум о сарадњи два клуба, а министар Милан Марковић и председник општине Шаип Камбери су гаранти овог споразума. За БСК Јуниор-Елита ове године први пут заједно наступају кошаркаши Албанци, Срби и Роми.

27. мај 2010.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ, 27.05.2010.

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић у Бујановцу Министар Милан Марковић провешће петак 28. мај у општини Бујановац. Као председник Координационог тела за југ Србије посетиће најпре село Левосоје. Разговараће са задругарима земљорадничке задруге „Југ Левосоје“ чију пролећну сетву финансира Координационо тело. Након тога министар ће у Левосоју посетити основну школу „Вук Караџић“ којој Министарство за државну управу и локалну самоуправу помаже у изради пројекта изградње фискултурне сале.

27. мај 2010.

27.5.2010.године

Представници Српске банке уручили су штедне улоге стипендистима Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у вредности од преко 800.000 динара.

24. мај 2010.

„ТИ И ЈА СМО МИ“ УСПЕШНИ И У ТРШИЋУ

ЛОЗНИЦА - Средњошколци из Прешева и Бујановца мултиетничку позоришну представу „Ти и ја смо ми“ одиграли су и на тридесет деветом Ђачком Вуковом сабору. Њих четрнаесторо извело је „тинејџ поп шоу на четири језика“ и показало да млади Срби, Албанци и Роми могу одлично да сарађују. Редитељ представе Александар Лазић каже да је направљена добра прича између Срба, Албанаца и Рома, који су после неколико проба постали права екипа.

21. мај 2010.

ПРЕДСЕДНИКУ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА, МИНИСТРУ МИЛАНУ МАРКОВИЋУ УРУЧЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Председнику Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министру за државну управу и локалну самоуправу Милану Марковићу јуче је уручена златна плакета поводом Дана општине Медвеђа за заслуге у развоју те општине на југу Србије.

20. мај 2010.

20.5.2010.године

Национална служба за запошљавање (НСЗ) саопштила је јуче да је одобрила је355 пројеката у оквиру јавних радова за 2010. годину, на којима ће посао добити 5.620 грађана. У саопштењу се наводи да је из буџета Министарства економије и регионалног развоја у овој години за те пројекте издвојено 700 милиона динара.

20. мај 2010.

ЗАХВАЛНИЦА КООРДИНАЦИОНОМ ТЕЛУ

Прешево - Поводом међународног дана деце без родитеља, организација цивилног друштва „Тhе International Human Center“ из Прешева је одржала седницу у просторијама дома културе „Абдулах Крашница“ у Прешеву, и том приликом је уједно прославила пету годишњицу свог постајања и рада.

19. мај 2010.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 50-ГОДИШЊИЦЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ

Поводом 50 година постојања и рада Правног факултета у Нишу 18.05.2010. је у амфитеатру одржана свечана академија. Академији су присуствовали представници многих факултета и универзитета из земље и иностранства, правосудних институција, локалне самоуправе и многобројни пријатељи Правног факултета и поштоваоци правне науке.

18. мај 2010.

18.5.2010. године

ЛОЗНИЦА - У организацији лозничког центра за културу „Вук Караџић“ од 19. до 23. маја у Тршићу и Лозници биће одржан 39. ђачки Вуков сабор. На дан отварања манифестације, у Вуковом дому културе солистички концерт одржаће Момир Новаковић, омладински светски првак у свирању на хармоници.

14. мај 2010.

14.5.2010. године

ПРИВРЕДНА БАНКА БЕОГРАД: БУЈАНОВЦУ НОВАЦ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У оквиру подстицања сарадње приватног и јавног сектора, Привредна банка Београд и УСАИД су кроз „Програм подстицаја економског развоја општина“ наградили општину Бујановац као најбољу на такмичењу "Инвестирајте у Србију 2010" у категорији "Најбољи партнерски подухват".

  Следећа страна»