Архива вести
                   
30. март 2012.

ТРИБИНА ЦЕНТРА ЗА ДЕМОКРАТИЈУ

Бујановац - Економска ситуација на југу Србије и перспектива региона, биле су главне теме јучерашње трибине, која је одржана у Бујановцу, у организацији Центра за демократију.

28. март 2012.

У ПЛУСУ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА

Бујановац – За само три године од губиташа и фирме у дуговима, бујановачко предузеће „Мегал“, које производи котлове и опрему за централно грејање, успело је да савлада тешкоће и почне позитивно да послује.

27. март 2012.

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА МЛАДИМА ИЗ ПРЕШЕВА И БУЈАНОВЦА

Младима из Бујановца и Прешева, учесницима пројекта „Примена YouthBuild модела у Бујановцу у циљу јачања капацитетa младих за запошљавање и активан живот у локалној заједници“ у петак 23. марта додељена су признања за допринос у реализацији пројекта.

27. март 2012.

НОВИ АMФИТЕТАР У СЕЛУ КЛЕНИКЕ

Преседник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић, у петак 23.03.2012. посетио је село Кленике у општини Бујановац. Координационо тело помогло је изградњу амфитеатра у основној школи „Бора Станковић“ у којем ће бити организоване све свечаности и друштвени догађаји везани за живот ове школе.

26. март 2012.

МЕДВЕЂА У ДВЕ КЊИГЕ

Медвеђа - У Медвеђи се ретко објављују књиге јер у овој општини нема ни издавачког ни штампарског предузећа. Међутим, крајем 2011. године објављене су  две публикације о Медвеђи, које су и издате у овој општини.

25. март 2012.

САГРАЂЕНО 11 РАМПИ

Бујановац - Особама са инвалидитетом у Бујановцу и Прешеву сада су на располагању 11 рампи испред школа и важнијих установа.

23. март 2012.

„БУЈАНОВАЦ ИМА ПЕРСПЕКТИВУ“

„Бујановац има перспективу“ назив је документарног филма који је у пуној сали дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу у четвртак 22. марта премијерно приказан. Пројекат је реализовала организација „Будућност“ из Великог Трновца, уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђа.

22. март 2012.

КОМПЈУТЕРСКА УЧИОНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Студентима прве године одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу јуче је предата на употребу компјутерска учионица чије је опремање, преко Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,  са 16.000 долара финансирао програм Уједињених нација.

21. март 2012.

СТАЖИСТИ У РАЗГОВОРУ СА АМБАСАДОРОМ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ

Амбасадор Велике Британије Њ.Е. Мајкл Давенпорт јуче је у својој резиденцији угостио десет стажиста и стажисткиња који већ пет месеци бораве у Београду у оквиру „Програма стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији“. Поред стажиста и њихових менторки, упознавању са амбасадором присуствовали су директор Управе за људска и мањинска права Ненад Ђурђевић и директорка Службе Координационог тела Данијела Ненадић.

19. март 2012.

КАСЕТНА МУНИЦИЈА ОКО ПРЕШЕВА

Када се ради о касетној муницији, тренутно радимо на два пројекта у општини Прешево, а донацију је дала влада Краљевине Норвешке, изјавио је Петар Михајловић, директор Центра за разминирање.

  Следећа страна»