Архива вести
                   
30. август 2012.

Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период септембар-децембар школске 2012/2013 године.

Преузми документ: Конкурс Изјава - образац Молба за ученичку стипендију Образац о месечном примању Уверење школа - образац

29. август 2012.

ПРВА СОЛАРНА ЕЛЕКТРАНА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

Извор: ЈУГПРЕСС / Лесковац - Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић је недавно у Лесковцу свечано пустила у рад 250 киловатну соларну електрану.

28. август 2012.

Мобилни тимови за усмеравање занимања младих и саветовање у Врању, Бујановцу, Прешеву и Гаџином Хану

Извор: УСАИД-ов вебсајт / У оквиру УСАИД - овог пројекта одрживог локалног развоја, почетом јуна 2012. године  основани су и отпочели су пружање услуга мобилни тимови за усмеравање занимања младих и саветовање. Ове услуге су намењене младима из неразвијених и руралних заједница у области међуопштинског партнерства предвођеног Врањем (које обухвата Врање, Бујановац, Прешево и Гаџин Хан).

27. август 2012.

ПОЖАР У ОБЛАСТИ СЕЛА ДОБРОСИН

Извор: Данас / Бујановац, Прешево, Врање - Шумски пожар на ширем подручју брдско-планинског села Добросин, шеснаест километара југоисточно од Бујановца, захватио je шумовит терен на којем има заосталих касетних бомби, али су војска, мештани и имовина заштићени, потврђено је у војној бази уз административну линију са КиМ.

21. август 2012.

УЏБЕНИЦИ НА АЛБАНСКОМ И ТЕХНОЛОШКИ ВИШКОВИ

Начелник школске управе за Јабланички и Пчињски округ, Томислав Симоновић, изјавио је да се уџбеници за децу од првог до четвртог разреда основне школе на албанском језику већ налазе у штампи и да ће бити готови до почетка школске године.

21. август 2012.

ОБУКА ЗА СКУПЉАЧЕ СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА

Невладина организација “ Поречје”  из Вучја , уз финансијску подрску “Каритаса“ из Луксембурга, покренула је пројекат ,,Подршка сакупљачима секундарних сировина у јужној Србији”. Циљ  пројекта је допринос побољшању услова живота маргинализоване популације у јужној Србији, а спроводиће се до првог квартала 2013. године кроз оснаживање и подршку 40 сакупљача  секундарних сировина.

21. август 2012.

КАД МЛАДИ ИМАЈУ ИДЕЈЕ, А ОПШТИНЕ ДАЈУ ПАРЕ

Прешево, Ивањица, Блаце, Кикинда, Крупањ и Лозница су општине које највише брину о младима у Србији, судећи према овогодишњој додели награда „Младград 2012”. Главне награде припале су једној од најстаријих и једној од најмлађих општина у Србији – Ивањици, за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници, и Прешеву, за додељени јавни простор.

16. август 2012.

У Прешеву изгореле бандере, без струје 120 домаћинстава

Прешево –У пожару код села Буштрање, Свињиште и Љаник, у општини Прешево, изгорело је осам бандера, због чега је већ недељу дана око 120 домаћинстава без струје, а квар може бити отклоњен  у наредна два до три дана, изјавио је  шеф диспечерске службе Електродистрибуције Врање Владан Вељковић.

13. август 2012.

КУКУРУЗ ДЕСЕТКОВАН

Висина штете од суше настала у Јабланичком округу биће  позната крајем месеца, када лесковачки штаб за ванредне ситуације и Управа за привреду и пољопривреду  сачине комплетан извештај.

13. август 2012.

НИСКА ЦЕНА ШЉИВЕ

Због високих дневних темепратура и изостанка падавина у последњих месец дана, род воћа у Јабланичком округу знатно је смањен, а његова откупна цена веома ниска.

  Следећа страна»