Архива вести
                   
26. новембар 2010.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТИ И ЈА СМО МИ“ НА ГОСТОВАЊУ У СЛОВЕНИЈИ

Тинејџери из Прешева и Бујановца, главни актери мултиетничке позоришне представе „Ти и Ја смо Ми“, коју финансира Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, гости су Министарства спољних послова и Министарства одбране Републике Словеније.

25. новембар 2010.

ПОСЕБНА РАДНА ГРУПА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ВОЈВОДИНИ

Чланови Посебне радне групе за образовање на југу Србије, коју чине представници Министарства просвете, Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Националног савета Албанаца, домаћи и страни експерт, били су у тродневној посети Војводини.

19. новембар 2010.

СТИПЕНДИСТИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа организовало је посету Београду за 206 средњошколца, стипендиста Координационог тела, из ове три општине. Ово је други пут да Координационо тело додељује стипендије средњошколцима из Прешева, Бујановца и Медевеђе.

19. новембар 2010.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТИ И ЈА СМО МИ“ ОСВАЈА СЛОВЕНИЈУ

Позоришна представа  „Ти и Ја смо Ми“ која је прошле године шармирала престоницу и освојила срца публике са југа, севера али и осталих крајева наше земље, крајем новембра гостоваће у Словенији. Представа је  производ узајамног рада, разумевања и пријатељства између младих, из свих етничких заједница, из Бујановца и Прешева.

16. новембар 2010.

Позив за медије: СТИПЕНДИЈЕ ЗА 206 СРЕДЊОШКОЛАЦА ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић и министар просвете Жарко Обрадовић примиће 206 средњошколаца из ове три општине и уручити им стипендије Координационог тела, у четвртак, 18. новембра у 17 часова у Палати „Србија“- источни улаз (Булевар Михајла Пупина 2).

8. новембар 2010.

ОД ЈУГА КА СЕВЕРУ

Омладински центар „Ти и Ја смо Ми“ из Бујановца је у среду 27. октобра 2010. године премијерно је извео позоришну представу „Ми смо цео свет“ у Народном позоришту у Кикинди. Представу је подржао Покрајиснки секретаријат за културу Аутономне Покрајине Војводина у сарадњи са Координационим телом Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

1. новембар 2010.

1.11.2010. године

Споразум о формирању мултиетничке власти у Бујановцу биће реализован на првој седници Скупштине општине, па ће Албанци и Срби заједно бити на власти, изјавио је председник  Координационог тела за Владе Републике Србије за општине Прешевп, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић.

1. новембар 2010.

1.11.2010. год.

Образовање Албанаца на југу Србије Галип Бећири, председника Националног савета Албанаца, каже да у јужној Србији постоји горући проблем уџбеника на албанском језику, укључујући и буквар за прваке.