Архива вести
                   
31. мај 2012.

ЈУЖНА МОРАВА У ПОРАСТУ

Врање, Трговиште - У последњих неколико дана на ширем подручју југа Србије пало је око 100 литара кише по квадратном метру, што је довело до пораста нивоа Јужне Мораве и локалних притока, али за сада не прете поплаве.

25. мај 2012.

КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

Бујановац, Прешево - Друга генерација полазника курса српског језика добила је сертификате после полагања завршног испита. Полазници курса су млади албанске националности из Бујановца и Прешева, којима је знање српског језика предуслов за упис на факултете новосадског универзитета.

21. мај 2012.

ПРЕШЕВО ОЧИШЋЕНО ОД КАСЕТНИХ БОМБИ

У општини Прешево уклоњене су све неексплодиране касетне бомбе преостале из НАТО интервенције у Србији 1999. године, изјавио је директор невладине организације Норвешка народна помоћ Емил Јеремић.

17. мај 2012.

ВОЈНИ ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДАЛИ ЦИВИЛЕ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – У месној заједници Ђулекаре (општинаМедвеђа) лекари и медицински техничари одељења за здравствену заштиту треће бригаде копнене војске извели су акцију „Војни лекар на селу“, која је део цивилно-војне сарадње.

15. мај 2012.

ПОЧЕЛА ГРАДЊА НОВЕ КУЋЕ ЗА ШЕСТ БЛИЗНАКИЊА

Медвеђа – Почела је изградња нове куће за шест близнакиња из села Газдаре код Медвеђе, које су се родиле за само 28 месеци. Новац за кућу прикупљен је у великој хуманитарној акцији, док је део средстава донирало и предузеће „Шпик каза“ из Ивањице.