Архива вести
                   
27. мај 2009.

Други састанак Председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, 26.мај 2009. године

Умерени оптимизам након седнице председништва Координационог тела Друга седница реконструисаног Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа одржана је у просторијама Координационог тела у Бујановцу. Седница Председништва била је посвећена решавању најважнијих проблема општина на југу Србије. Посебан нагласак стављен је на питање формирања мултиетничке власти у Бујановцу и Прешеву и укључивање Албанаца у институције Републике Србије на локалном нивоу.

26. мај 2009.

26.мај 2009.год.

Заштитник грађана Републике Србије (републички омбудсман) Саша Јанковић боравиће са заменицима и двадесетак сарадника у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи 26. и 27. маја 2009. године, где ће са представницима локалних власти и са грађанима разговарати о највећим проблемима и унапређивању остваривања права грађана.

22. мај 2009.

22.5.2009.год.

Заштитник грађана Релублике Србије Саша Јанковић боравиће следеће недеље у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, где ће са грађанима и представницима локалних власти разговарати о највећим проблемима и унапређивању остваривања права грађана.

20. мај 2009.

20.5.2009.год.

Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио је јуче да би формирањем мултиетничке власти у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи спласнула тензија која постоји у том делу Србије. Марковић је на седници скупштинског Одбора за међунационалне односе, на којој је расправљано о актуелној политичко-економској ситуацији у Бујановцу, казао да је формирање мултиетничке власти у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи претпоставка за миран и стабилан рад и добре односе у тим општинама.

20. мај 2009.

20. 05. 2009. год.

На данашњој седници Скупштине општине Прешево промењена je локална власт, коју су чинили Партија за демократско деловање(13 одборника) Ризе Халимија и Демократска партија Албанаца (12) Рагмија Мустафе.

12. мај 2009.

12. мај 2009.год.

Национални фолклорни ансамбл »Коло“ први пут је синоћ, у Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, одржао концерт у оквиру акције Министарства културе „Србија у Србији“. У програму су се представити српски и албански фолклорни ансамбли. Концерт је отворио министар културе Небојша Брадић.

11. мај 2009.

10.5.2009.год.

У оквиру акције „Србија у Србији“ Министарства културе национални ансамбл „Коло“ одржаће концерте у Владичином Хану, Бујановцу и Медвеђи од данас до 12. маја.

7. мај 2009.

7.5.2009.год.

Европска унија ће из свог фонда издвојити 14 милиона евра за пројекат заједничког водоснабдевања општина Врање, Бујановац и Прешево, изјавио је заменик градоначелника Врања Игор Андонов. Андонов је рекао да Влада Републике Србије у овом пројекту учествује са 14 милиона евра. У току је израда пројектне документације, а изградња заједничког система водоснабдевања почеће 2011. године.

4. мај 2009.

3.5.2009. год.

Представници врањског „Симпа“ и шведске „Икее“ потписали су уговор вредан 5,5 милиона евра. До закључивања овог посла дошло је после недавног боравка власника „Икее“ у компанији „Симпо“ у Врању, када су председник „Симпа“ Драган Томић и господин Ингвар Кампрад, власник „Икее“, која је највећи светски трговински ланац намештаја, договорили нове облике сарадње са конкретним пословима ради остваривања заједничких економских интереса.