Архива вести
                   
27. април 2023.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

Медвеђа – Београд  – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић потписао је уговоре са представницима 146 јединица локалних самоуправа широм Србије, којим је омогућен трансфер наменских средстава за област социјалне заштите, у укупном износу од 600 милиона динара.

27. април 2023.

ФЕСТИВАЛ АЛБАНСКЕ КУЛТУРЕ ПРВИ ПУТ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд  – Данас и сутра  ће бити одржан Национални фестивал албанске песме и игре на којем ће учествовати културно-уметничка друштва и ансамбли из Албаније, Црне Горе, Северне Македоније и Косова.

 

25. април 2023.

БУЈАНОВАЧКА БИБЛИОТЕКА БОГАТИЈА ЗА 80 КЊИГА НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

Бујановац – Београд  – Библиотека „14. новембар“ богатија је за преко 80 наслова на албанском језику, а љубитељи писане речи ових дана имају прилику да у самој библиотеци погледају изложбу нових наслова.  

25. април 2023.

ОСНОВЦИ ИЗ БУГАРСКЕ И ТУРСКЕ ГОСТИ СВОЈИХ ВРШЊАКА У БУЈАНОВЦУ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ЕРАСМУС ПЛУС“

Бујановац – Београд  – Ученици основних школа из Бугарске и Турске у наредна два дана ће са својим вршњацима из Основне школе „Бранко Радичевић“ реализовати више радионица из области природних наука и ликовне уметности.

 

24. април 2023.

ЦРВЕНИ КРСТ И ПОЛИЦИЈА ОРГАНИЗУЈУ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Бујановац – Београд  – Црвени крст у сарадњи са полицијском управом Врање и Заводом за трансфузију крви из Ниша организује акцију добровољног давања крви у просторијама  Спортског центра „Младост“  26. априла, у периоду од 9 до 15 часова.

 

24. април 2023.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПУТА БОРОВАЦ – НОВО СЕЛО

Бујановац – Београд  – Почела је  изградња пута Боровац – Ново Село  и машине су на терену. Ради се о деоници дугој 6 километара. На изградњи пута ангажовано је државно предузеће „Путеви Србије“.

 

21. април 2023.

ОПШТИНА ИЗАБРАЛА ФИРМУ КОЈА ЋЕ АСФАЛТИРАТИ ПУТЕВЕ У БУЈАНОВАЧКИМ СЕЛИМА

Бујановац – Београд  – Посао асфалтирања путева у бујановачким селима Љиљанце, Лопардинце, Карадник и Жужељица Општина је доделила прешевској фирми „Саба Белча“. За 15 милиона динара биће асфалтирано нешто мање од 2 километра путева.

 

20. април 2023.

ЧЕСТИТКА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА (20.04.2023.)

Београд  – Данијела Ненадић, в.д. директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа честита празник свим грађанима исламске вероисповести.

19. април 2023.

ЂАЦИ ОД СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ДОБИЈАЈУ НАЦИОНАЛНУ ЧИТАНКУ

Бујановац – Београд  – Основци и средњошколци, који наставу слушају на српском језику, добиће националну читанку која обухвата српски језик и књижевност, свет око нас, природу и друштво, историју и географију као и ликовну и музичку културу, предложено је законом о изменама и допунама закона о уџбеницима.

 

18. април 2023.

ВЕЧЕРАС ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА ОСМОГОДИШЊУ КРИСТИНУ ПРЕМОВИЋ

Медвеђа – Београд  – Културни центар општине организује хуманитарни концерт у сали  са почетком од 19 часова и 30 минута,  ради прикупљања средстава за осмогодишњу Кристину Премовић.

 

  Следећа страна»