Архива вести
                   
20. децембар 2010.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА КОЈА РУШИ ЕТНИЧКЕ БАРИЈЕРЕ

Позоришни комад „Ми смо цео свет“, омладинског центра „Ти и ја смо ми“ из Бујановца,  изведен је у петак 17. децембра 2010. године у препуној сали Народног позоришта на сцени „Раша Плаовић“. Пред представу, публици су се обратили управник Народног позоришта Божидар Ђуровић, покрајински секретар за културу Миодраг Ђурић, министар културе Небојша Брадић и председник Координационог тела министар Милан Марковић.

9. децембар 2010.

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „УХВАТИ МЕ АКО МОЖЕШ“ / “CATCH ME IF YOU CAN”

Мултиетничка организација “The Future” из Великог Трновца је у уторак 30. Новембра 2010. Године грађанима Бујановца премијерно показала дугометражни филм  „Ухвати ме ако можеш“/“Catch me if you can”. Филм је део пројекта „Заједно за осмех“ који је подржало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

9. децембар 2010.

„МИ СМО ЦЕО СВЕТ“ У БУЈАНОВЦУ

Четрнаесторо средњошколаца, Срба, Албанаца и Рома из Бујановца и Прешева су у среду 8. децембра у препуној сали Дома културе у Бујановцу показали да је другачији свет могућ. Током 90 минута представе ови млади људи показали су да их другарство, љубав, толеранција спајају и чине срећним. Послали су поруку да је пријатељствцо међу особама различитог етничког, религијског, језичког, културолошког порекла могуће и да су такве споне кључне у међуљудским односима.