Архива вести
                   
28. август 2014.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА САСТАО СЕ СА ВИСОКОМ КОМЕСАРСКОМ ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ АСТРИД ТОРС

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу састао се високом комесарком за националне мањине, Астрид Торс и том приликом су разговарали о питањима везаним за општинаме Прешево, Бујановац и Медвеђу.

28. август 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 28.08.2014.

Позивамо вас да у петак 29. августa у 11 часова у Палати Србија у сали „Београд“ присуствујете презентацији Студије о могућностима унапређења наставе и учења српског као нематерњег језика у основним школама у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Агенда

 

22. август 2014.

СЛУЧАЈ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

Медвеђа - Лесковачка полиција ухапсила је и предала основном јавном тужиоцу у Лебану З.И. (1962) из  Медвеђе због постојања основане сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, саопштено је данас.

З.И. се терети да је у вечерњим часовима, 19. августа ове године, у породичној кући  у пијаном стању, вређао  и  узнемиравао, а затим и више пута ударио своју супругу, наневши јој притом тешке телесне повреде. Судија је осумњиченом одредио притвор од 30 дана.

Извор: Југпрес и Координационо тело

22. август 2014.

ПАЗИТЕ НА БРОЈИЛА, КАЗНЕ ОГРОМНЕ

Врање - Ригорозна контрола крађе струје наставља се провером исправности бројила, најављују у Привредном друштву за дистрибуцију електричне енергије „Југоисток" Ниш.

Екипе „Југоистока" контролишу исправност сваког бројила, па уколико се установи било каква неисправност мерног места код корисника, обрачунаће се неовлашћена потрошња електричне енергије у износу који може бити и више стотина хиљада динара, упозоравају надлежни.

22. август 2014.

ВОЗИЛА КОНТРОЛИШУ И ПРЕСРЕТАЧИ

За месец и по дана на путу од Владичиног Хана до граничног прелаза Прешево, десило се двадесетак саобраћајних несрећа, а полиција је открила 620 прекршаја. Због тога је појачана контрола саобраћајних прописа, а возила у покрету контролишу и пресретачи.

Уводе ред на путевима, спречавају и кажњавају свако кршење саобраћајних прописа. Полицајци у пресретачима, специјалним аутомобилима, са најмодернијом технологијом снимају и прате возила на путу када уоче прекршај.

21. август 2014.

Нова искључења струје дужницима

Екипе ПД „Југосток“почеле су да искључују струју дужницима који су пре 15 дана добили последње опомене за уплату заосталих дуговања.

Ово предузеће послалао је почетком августа око 20.000 упозорења пред искључење, а процењује се да је на њих одреаговала половина потрошача.

19. август 2014.

ДРУГИ РОК ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ И ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Ученици који нису полагали завршни испит у јунском року, који га нису у комплету положили или који се нису одазвали на један од тестова, имају могућност да у три дана положе завршни испит и тиме стекну право за упис у средње школе

Завршни испит на крају основног образовања у другом року почео је јуче, када су матуранти полагали тест из српског или њиховог матерњег језика.

19. август 2014.

НА ПРОДАЈУ 126 ДРУШТВЕНИХ ПРЕДУЗЕЋА СА ЈУГА СРБИЈЕ

Агенција за приватизацију продаје 502 предузећа која су до сада била у власништву државе, а међу њима су ЕИ, МИН, Симпо, ШИК Копаоник, Јумко, Први мај Пирот и многа друга.

Као решење за некадашње привредне гиганте који данас послују с губитком, Влада Србије види приватизацију. Поред њих расписана је и продаја предузећа из области информисања и комуникација, а међу њима су Нишка телевизија, РТВ Врање, Телевизија Пирот, РТВ Цариброд, Радио Бујановац, Радио Лесковац, Радио Медвеђа и Радио Пирот.

18. август 2014.

ШТЕТА У МЕДВЕЂИ 104 МИЛИОНА ДИНАРА

Медвеђа - Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изјавио је да је штета настала уселд недавних падавина у тој општини процењена на око 104 милиона динара.

„Комисија за процену штете,  која је формирана при општини, установила је да је штета настала на путној инфраструктури, стамбеним и другим објектима  и пољопривредном земљишту нешто више од 104 милиона динара. Ми смо надлежним институцијам у Београду упутили детаљан списак настале штете и очекујемо одговор од њих“, додао је Драшковић.

15. август 2014.

У БУЈАНОВЦУ ПОНУЂЕНО 1275 ХЕКТАРА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ЗАКУП

Бујановац - Општина Бујановац понудила је у закуп пољопривредно земљиште у државној својини у укупно 78 катастарских парцела, шо је 1275 хектара.

Оглас за прикупљање писаних понуда за давање пољопривредног земљишта у закуп је већ расписан, док ће јавно надметање бити одржано 23. септембра 2014. године у згради општине Бујановац.

  Следећа страна»