Архива вести
                   
22. јун 2011.

ПРЕДСТАВА „НАША КУЋА“

Организација „The Future“ из Великог Трновца још једном је засенила бујановачку публику својим креативним умећем. Прошлог петка ови млади људи одржали су премијеру позоришне представе „Наша кућа“.

22. јун 2011.

КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА И У БУЈАНОВЦУ

Након успешног пројекта курса српског језика који је окупио младе из Прешева, а у организацији International Human Centra - прешевске невладине организације, Центар за толеранцију и интеграцију југа Србије одлучио се за исти корак.

9. јун 2011.

СИМПО ШИРИ ПОСЛОВЕ У РУСИЈИ

Врање - Руске фирме које се баве прометом намештаја  Италика и ИП  купиће од Симпа до краја ове године робу у вредности од два милиона евра. Уговоре о томе потписали су у Врању представници тих фирми са генералним директором „Симпа“ Слађаном Дисићем.

9. јун 2011.

УСАИД У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

ВРАЊЕ - У Врању је потписан меморандум о разумевању и сарадњи између четири општине Пчињског округа и УСАИД-а. Потписници су председници општина Бујановац, Прешево, Владичин хан и градоначелник Врања.

8. јун 2011.

АМБАСАДОРИ У БАЗИ „ЈУГ“ КРАЈ БУЈАНОВЦА

БУЈАНОВАЦ - Базу „Југ" крај Бујановца посетили су амбасадори више земаља у Србији у циљу упознавања са плановима развоја тог војног комплекса који ће бити центар за обуку за учешће у мировним мисијама. Државни секретар у Министарству одбране, шеф тима за координацију и активности на плану развоја базе „Југ" Зоран Јефтић рекао је да ће се капацитети центра за обуку у тој бази развијати пре свега због националних потреба.

8. јун 2011.

НАЂЕНО 25 КАСЕТНИХ БОМБИ

ПРЕШЕВО - На подручју села Буштрање деминери су од краја априла пронашли и уништили 25 касетних бомби, изјавио је јуче регионални директор организације Норвешка народна помоћ Емил Јеремић.

7. јун 2011.

ОБУКА ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЦИВИЛНОГ СЕКТОРА

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у партнерству са ПБИЛД програмом Уједињених нација, од 1. до 4. јуна. организовало је четвородневну обуку за представнике невладиних организација. Фокус је био на организацијама чији пројекти се баве решавањем и адресирањем питања младих.

3. јун 2011.

Привредна размена са светом оживела у Прешеву, Трговишту, Босилеграду и Владичином Хану

Врање - Привреда Пчињског округа у првом тромесечју извезла је и увезла робу и услуге за укупно 67 милиона долара. У пословању са светом остварила је суфицит од шест милиона долара. Притом, навећи део спољнотрговинске размене регије,  око 85 одсто, носи град Врање. Врањске фирме су у првом кварталу реализовале у иностранству скоро 31 милион долара, готово половину више него у истом периоду прошле године. И њихов увоз, 25 милиона долара, такође премашује прошлогодишљи и то за 20 одсто. Заправо, у округу је једино бујановачка привреда од почетка године извозила за четвртину мање.