Архива вести
                   
29. фебруар 2008.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗГРАДЊУ БАЗЕ ЦЕПОТИНА

Министарство одбране упутило је јуче јавни позив за достављање понуда за изградњу више објеката различите намене у војној бази Цепотина код Бујановца, на југу Србије, наводи се у „Службеном гласнику”. Сектор за материјалне ресурсе Управе за инфраструктуру објавио је позив за изградњу више од 20 објеката укупне површине веће од 20.500 квадратних метара.

27. фебруар 2008.

REKORDNA PROIZVODNJA U „SIMPENU”

У Бујановцу, први пут на Балкану, крајем 2007. почела редовна израда такозване мемори пене. Фабрика сунђера „Симпен” произвела је лане више од 2.300 тона меке полиуретанске пене. Лањска производња у првој фабрици пухина у Србији премашила је за око две стотине тона учинак из досад рекордне 1992. године. За око педесет одсто већа је него у 2006. години. Резултати су тим вреднији што су постигнути у години уходавања нове производне линије, заправо пробног рада нове фабрике.

26. фебруар 2008.

ИЗВОЗЕ ФОЛИЈУ

ОПОРАВАК ДУВАНСКЕ ИНДУСТРИЈЕ У БУЈАНОВЦУ Дуванска индустрија Бујановац (ДИБ) после потписивања најновијих уговора са домаћим и страним произвођачима цигарета у прилици је да превазиђе двогодишње тешкоће и застој у производњи, које би око 150 запослених у овом колективу желели што пре да забораве.

21. фебруар 2008.

КЉУЧ ЗА ПОГРАНИЧНУ ЗОНУ

Стратегије Координационо тело Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу Кроз Стратегију за ПБМ видећемо како покренути решавање економских проблема и да ли акценат треба да буде на пољопривреди и сточарству или развоју малих и средњих предузећа,“ каже министар Расим Љајић, председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

21. фебруар 2008.

ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ЗА ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКЕ СИГУРНОСТИ

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) позива заинтересоване фирме и организације да поднесу предлоге пројеката за реализацију активности које ће бити подржане у оквиру Програма за економску сигурност за 2008. годину. Програм посебно позива предузећа у приватном сектору, задруге, удружења, невладине организације, образовне институције и друга правна лица да поднесу пројекте који су у складу са главним циљевима Програма, и то јачање економске сигурности угрожених категорија становништа и капацитета за одржив и равномеран економски развој у мање развијеним подручјима Србије.

17. фебруар 2008.

17.фебруар 2008 год.

Делегација Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа посетила је јуче, 17. фебруара 2008 год, југ Србије. Делегацију су чинили председник, заменик председника и потпредседник Координационог тела, Расим Љајић, Ненад Поповић и Душан Спасојевић, као и директор Службе Координационог тела Ненад Дјурдјевић, заједно са руководиоцима Тимова за имплементацију пројеката Координационог тела у Бујановцу и Прешеву Симом Газикаловићем и Бранком Делибашићем. Они су јуче у Врању одржали састанак Тима за питања безбедности и правосудја.

17. фебруар 2008.

Седам чуда Србије - Сијаринска бања

У Сијаринској бањи постоји 26 термалних извора, од којих 18 има терапијску вредност: Главни извор, Извор за инхалацију, Мали гејзир, Римски извор, Боровац, Спас, Рај, Хисар, Јабланица, Здравље, Сузица, Снежник... а сви они не само да су јединствени по свом настанку и изгледу, већ и по колективним венчањима сваког лета

9. фебруар 2008.

БУЈАНОВАЧКА ХЕБА ПОВЕЋАВА ПРОИЗВОДЊУ ЗА ДЕСЕТ ОДСТО

Бујановац - У пословној 2008. години која би требало да донесе и новог власника, у Индустрији минералне воде и сокова Хеба у Бујановцу планирају да произведу 50 милиона литара негазиране минералне воде и сокова, што је за десет одсто више у односу на претходну годину.

8. фебруар 2008.

МЛАДИ УЧЕ О БИЗНИСУ - Програм УСАИД и у три општине југа Србије

Прешево - Представници организације Достигнућа младих у Србији (ЈАС) потписали су јуче споразум с председницима општина Бујановац, Прешево и Медвеђа којим се формализује подршка локалне самоуправе у реализацији друге фазе програма у пет средњих школа и гимназија у овим општинама југа Србије. Девет наставника и најмање 100 ученика биће обухваћени програмом, који подржава УСАИД, у поменутим општинама током ове године.

7. фебруар 2008.

Југ Србије - ЗА ЈАВНУ РАСВЕТУ 2.200.000 ДИНАРА

МЕДВЕЂА - У оквиру пројекта Програм опоравка и развоја општина на југу Србије (Мир 2), у реконструкцију јавне расвете у општини Медвеђа биће уложено око два милиона и двеста хиљада динара.

  Следећа страна»