Архива вести
                   
30. септембар 2016.

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА УЧЕНИКА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА КОЈИ СУ ПОДНЕЛИ МОЛБЕ НА КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017 ГОДИНУ

Комисија Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу ђачких стипендија ученицима средњих школа за школску 2016/2017 године...

29. септембар 2016.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ- 29.09.2016.

Позивамо вас да у петак, 30.септембра у 12 часова и 40 минута, у згради Општине Бујановац у канцеларији Координационог тела, испратите радни састанак председника Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зорана Станковића и шефа  другог сектора операција Делегације Европске уније, Штефена Худолина.

29. септембар 2016.

У МЕДВЕЂИ ОТВОРЕН КЛУБ ЗА ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА

Медвеђа – Обуком прве групе од 26 незапослених особа, у Медвеђи је отворен Клуб за тражење посла, чије се опремање и рад финансирају из средстава Европске уније кроз пројекат „ЕУ помоћ незапосленим лицима и теже запошљивим групама”.

29. септембар 2016.

ШЕФ II СЕКТОРА ОПЕРАЦИЈА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ ШТЕФЕН ХУДОЛИН У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац – Шеф II сектора операција Делегације Европске уније, Штефен Худолин,  посетиће 30. септембра Врање и Бујановац и обићи пројекте које финансијски подржавају Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски Прогрес, а који доприносе развоју инфраструктуре, подстицају конкурентности локалних економија и отварању нових радних места, као и унапређењу социјалне инклузије и доброг управљања.

29. септембар 2016.

ПРЕШЕВСКИ РЕСТОРАН „НАША КУЋА“ ПРВИ НА ГАСТРОНОМСКОМ ПРВЕНСТВУ БАЛКАНА

Прешево – Ресторан пицерија „Наша кућа“ (Схпија Јон) из Прешева освојио је прву награду и златну медаљу на међународном гастрономском такмичењу у спремању јела националне кухиње „Залогај југа“ одржаном у Нишу. 

29. септембар 2016.

ЕВРОПСКИ ПРОГРЕС: ДОНАЦИЈА ЗА БУЈАНОВАЧКЕ РОМКИЊЕ

Бујановац – Европска унија и Влада Швајцарске подржали су пројекат „Оснаживање Ромкиња из Бујановца за веће запошљавање“ Удружења Ромкиња из Бујановца са 8.150 евра.

27. септембар 2016.

ФОНД ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: ПОДРШКА ЗА ДВЕ БУЈАНОВАЧКЕ КОМПАНИЈЕ

Београд, Бујановац – Од 35 повољних кредита по програмима за подршку инвестицијама и набавку трајних обртних средства, које је одобрио Управни одбор Фонда за развој Републике Србије, два су припала предузећима у Бујановцу.

27. септембар 2016.

У БУЈАНОВАЧКОЈ ШКОЛИ „СВЕТИ САВА“ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Бујановац – У библиотеци Средње стручне школе „Свети Сава“у Бујановцу јуче је на пригодан начин обележен Европски дан језика, који се од 2001. године обележава сваког 26. септембра.

27. септембар 2016.

ИЗЛАГАЧИ СА ЈУГА СРБИЈЕ НА САЈМУ У ПРИШТИНИ

Бујановац – У Приштини ће се у среду  свечано отворти традиционални Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије, а међу 38 излагача из Србије, на сајму ће своје производе изложити и десетак фирми из Пчињског и Јабланичког округа,  највише из Бујановца и Прешева.  

26. септембар 2016.

ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА БУЈАНОВАЦ ОРГАНИЗУЈЕ ДРУГУ ПО РЕДУ ИЗЛОЖБУ ГОВЕДА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ

Бујановац – Друга по реду изложба говеда сименталске расе ће се одржати 1. октобра  на стадиону у селу Левосоје. Директор Ветеринарске станице у Бујановцу Миодраг Милковић каже да се сточни фонд у општинама Бујановац и Прешево увећава из године у годину, па је и нормално да се међу сточарима успостави такмичарски дух.

  Следећа страна»