Архива вести
                   
26. мај 2008.

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ПРОДАЈУ ВРАЊСКОГ "ЗАВАРИВАЧА", СТРАНЦИ ВЕЋ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ

Рок за достављање понуда 11. јул. Тендерска документација 8.000 евра ВРАЊЕ - Фабрика за производњу челичних конструкција "Заваривач" из Врања, ускоро ће, ако све буде ишло по плану, добити новог власника 40,2 одсто акција. Толико је, наиме, Агенција за приватизацију понудила на продају. Рок за достављање понуда је 11. јул, а цена тендерске документације је 8.000 евра.

24. мај 2008.

АСФАЛТ

БУЈАНОВАЦ - Захваљујући Влади Србије која је, посредством Координационог тела за југ Републике, обезбедила 10.150.000 динара, завршено је асфалтирање 1,2 километра пута. Пролазећи кроз ромско насеље, ова саобраћајница повезује Гњилански пут са Улицом Јаћима Ђошића у Бујановцу. По речима Симе Газикаловића, шефа бујановачке канцеларије Координационог тела, тиме неће бити завршена предвиђена улагања у развој инфраструктуре у овој вишенационалној општини, где је овогодишњим програмом СО Бујановац планирано да се реализује 26 пројеката, у вредности око 730 милиона динара.

21. мај 2008.

ДИ БУЈАНОВАЦ ОСИГУРАЛА ТРЖИШТЕ

Највећа балканска фабрика дуванске фолије нормализовала производњу Бујановац После три године „Дуванска индустрија Бујановац“ (ДИБ) успела је да се консолидује. Ову годину почела је позитивним билансима. Највећа балканска фабрика дуванске фолије превазилази кризу која је готово блокирала производњу кад су продате домаће фабрике цигарета. У међувремену, опрема је модернизована и аутоматизована, а уведена је и посебна контрола квалитета.

21. мај 2008.

СЛОБОДАН ДРАШКОВИЋ ДЕСЕТ ГОДИНА ПРЕДСЕДНИК СО

У Медвеђи поново убедљива победа Групе грађана и ДС - а Лесковац, Медвеђа - Коалицију Група грађана - ДС на челу са актуелним председником општине Слободаном Драшковићем убедљиво је победила на локалним изборима у Медвеђи. Најпопуларнији политичар у Медвеђи и коалиција коју је предводио освојила је 14 од 35 одборничких места у локалном парламенту. Слободан Драшковић, просветни радник из Медвеђе, који је био често на мети појединих београдс

17. мај 2008.

САНАЦИЈА ПУТЕВА

МЕДВЕЂА Министарство економије и регионалног развоја одобрило је два и по милиона динара за финансирање пројекта "Уређење локалних и некатегорисаних путева" у општини Медвеђа.

15. мај 2008.

ОФИЦИР С РУЖОМ

КОМАНДАНТ 4. бригаде Копнене војске, до пре неки дан пуковник, Милосав Симовић (41), један је од 17 нових бригадних генерала. И, најмлађи је међу официрима са највишим чином у ВС. Уз то, њему је припао један од 204 нова пасоша у акцији „Новости“ и РТС-а. Захваљујући њему, војска у врањском крају ужива неподељено поверење, јер је, отворивши капије тамошње касарне, на већ чувеним "Отвореним данима", армију приближио обичном човеку, па она одавно није нека табу-тема, већ ослонац и у најтежим ситуацијама. С тим ће се сложити и многи Албанци, упркос предрасудама да им је Војска Србије трн у оку.

14. мај 2008.

ЖИВИ КРЕДИТ ЗА ДОМАЋИНСТВА

Помоћ сељацима преко Ветеринарске станице Бујановац БУЈАНОВАЦ - Преко Ветеринарске станице Бујановац италијанска невладина организација „Крик“ ће у виду кредита поделити 185 стеоних јуница или десет сјагњених оваца за 165 домаћинстава у селима Летовица, Осларе и Раковац у општини Бујановац.

13. мај 2008.

ГАЗДА ИЗ ИСТЕ БРАНШЕ

ПРОСПЕКТИ ЗА ПРОДАЈУ "ХЕБЕ" И "БИВОДЕ" ИЗ БУЈАНОВЦА ОД ДАНАС ДОСТУПНИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ КУПЦИМА Уз депозит од 250.000 евра, услов је да се будући купац бави производњом воде

10. мај 2008.

ИНВЕСТИЦИЈЕ ГАСЕ ЖЕЂ

МЕДВЕЂА Захваљујући финансијској помоћи Кординационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу и општинских власти, житељи села Брезница на северу бујановачке општине коначно ће решити вишегодишњи проблем неадекватног снабдевања водом за пиће.

8. мај 2008.

ВИШИ ПРОФИТ У НЕРАЗВИЈЕНИМ ПОДРУЧЈИМА

Члановима Америчке привредне коморе, која окупља највеће инвеститоре у нашој земљи, јасно је да на југу Србије, у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, постоји велики потенцијал за улагање. Ово је јуче новинарима рекао Дејан Цветковић, председник ове организације, после састанка са Ненадом Поповићем, замеником председника Координационог тела за југ Србије.

  Следећа страна»