Архива вести
                   
30. септембар 2014.

ЈАПАНСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ И ИСТРАЖИВАЧЕ

Ниш – Компанија „Јапан Тобако Интернешнал“(Japan Tobacco International JTI) и Амбасада Јапана четврту годину заредом расписују конкурс за доделу Сакура стипендија.

Конкурс је намењен студентима и истразивачима који нису у сталном радном односу, а имају добре истразивачке идеје из различитих области, које укључују јапански језик, књизевност и културу, друштвене и техничке науке, као и економију.

30. септембар 2014.

ШУМОКРАДИЦЕ ПУСТОШЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Пракса бесправне сече шума у околини Врања се и ове године наставља, с тим што је забележен пораст броја шумокрадица, упозоравају из удружења „Зелена мрежа“.

Највише страдају букове шуме у државном поседу, а поднето је и неколико кривичних пријава због неовлашћене сече дрвећа.

29. септембар 2014.

СПРЕМА СЕ „ПРОГРАМСКО БУЏЕТИРАЊЕ“

Радионица о програмском буџетирању одржана у Врању окупила је представнике градова и општина са југа Србије који су разговарали о увођењу овакве врсте прављења буџета на локалном нивоу за 2015. годину.

Програмско буџетирање значи успостављање новог начина планирања и расподеле буџетских средстава. Практично, сада ће бити могуће измерити колико коштају понуђена решења неког проблема,што до сада није био случај.

29. септембар 2014.

НАГРАДА ЗА „КОНЕКШН“

Врање - Регионални ,,Конекшн“ центар из Владичиног Хана одабран је од Канцеларије за европске интеграције за један од 13 примера најбоље прекограничне праксе у Републици Србији у протекле две године.

По речима Татјане Панић Живковић, руководиоца  пројекта, критеријуми по којима су пројекти оцењивани укључују: утицај пројекта, одрживост резултата и оствареног партнерства, видљивост, релевантност за територију, прекогранични ефекат, значајан утицај на циљну групу, међусекторска сарадња и сарадња  са јавним и цивилним сектором.

29. септембар 2014.

НОВО ЛИЦЕ БУЈАНОВЦА

Врање – Остало је још месец дана за завршетак радова на реконструкцији и уређењу централног трга у Бујановцу.

Како је планирано, централна пешачка зона требало би да добије ново рухо и постане зона унапређеног пословања. Она има за циљ оживљавање трга, отварање нових продавница, ресторана и кафића, као и привлачење туриста.

26. септембар 2014.

НОРВЕШКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРПСКЕ СТУДЕНТЕ

Ниш – Универзитет за науку и технологију из норвешког града Трондхајма објавио је конкурс за стипендије за студије у пролећном семестру 2015. године.

Право да конкуришу за стипендије имају студенти из Србије који студирају Електронски, Машински, Економски, Медицински или Факултет заштите на раду.

26. септембар 2014.

РАДИОНИЦА О ПРОГРАМСКОМ БУЏЕТИРАЊУ

Врање – У Врању се јуче одржала регионална радионица о програмском буџетирању, која је окупила представнике градова и општина из Пчињског, Јабланичког и Топличког округа.У име Сталне конференције градова и општина, која је била организатор скупа, присутне је поздравила Дуња Наић, секретар Одбора за финансије. Она је говорила о улози СКГО у припреми програмског буџета и подршци јединицама локалних самоуправа кроз програм ,,Exchange 4″, који финансира Европска унија.

26. септембар 2014.

УСКОРО ЗАКОНИ О РЕФОРМИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Београд - Министарка за државну управу Кори Удовички најавила је да ће ускоро бити донете измене закона које ће омогућити учешће локалне самоуправе у европским интеграцијама и професионализацију локалне самоуправе.

"Закон о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи је скоро готов и њиме ће се омогућити да локалне самоуправе прате европске интеграције и у њима учествују", рекла је Удовички на конференцији о увођењу канцеларија и службеника за ЕУ у локалним властима, на којем је истакнуто да такве промене у самоуправи не воде новом запошљавању.

26. септембар 2014.

ТРЕЋИ УПИСНИ РОК НА ФАКУЛТЕТИМА

Ни после другог уписног рока слободна места на већини факултета Универзитета у Нишу нису попуњена, тако да је на некима од њих организован трећи уписни рок.

Пријава за трећи уписни круг на Правном факултету у Нишу, на коме има још 119 самофинансирајућих места и додатних 26 на одељењу у Медвеђи почиње у петак 26. септембра.

25. септембар 2014.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КОМБИНОВАНОГ ИГРАЛИШТА У БУЈАНОВЦУ

Почетком августа завршени су радови на изградњи комбинованог дечије-спортског игралишта у Бујановцу у оквиру пројекта,,Развој инфраструктуре у ромским насељима на југу Србије". Основни циљ овог пројекта је био унапређење социјалне инфраструктуре и стварање бољих животних услова у ромским насељима на југу Србије. У насељу „Морава 76" у Бујановцу није постојао обезбеђени простор за игру деце, те се изградњом игралишта допринело бољој социјалној интеракцији међу становницима насеља и шире заједнице, нарочито међу младим људима и децом.

  Следећа страна»