Архива вести
                   
29. април 2008.

РАДОВИ НА ТРИ ИНФРАСТРУКТУРНА ПРОЈЕКТА

Бујановац - У општини Бујановац, а ускладу са финансијским средствима за ову годину Влада Србије, преко Координационог тела, а уз улагање око 40 милиона динара почело је реализацију три пројекта у области саобраћајне инфраструктуре, водоснадбевања и канализационе мреже. У току су радови на асфалтирању улице Гњилански пут у дужини од 1,2 километра, за шта ће бити потрошено 10,1 милион динара. За изградњу канализационе мреже у Новом насељу у дужини од близу седам километара у наредна четири месеца биће финансирано 17,9 милиона динара. У току су и радови на изградњи канализационе мреже у селу Раковац у дужини од 550 метара, а вредност овог пројекта је близу 12 милиона динара.

24. април 2008.

НОВА СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА ЈУГА СРБИЈЕ

Председник ,, Симпа,, Драган Томић, овогодишњи добитник Златне плакете за укупан допринос развоју српске привреде, коју додељује Клуб привредних новинара Србије, прошлог понедељка у бујановачкој Фабрици душека био је домаћин експертима и консултантима за мала и средња предузећа у Србији, као и привредницима нашег краја. Била је то прилика и за подсећање на многе визионарске идеје и развој малих и средњих предузећа (МСП).

24. април 2008.

КОНКУРЕНТНОСТ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА

О политици подршке развоју МСП говорио је експерт за ову проблематику Милан Лаловић, истакавши да је њена идеја водиља креирање и спровођење политике развоја малих и средњих предузећа, уз унапређење амбијента за њихово пословање.- То подразумева, додао је Лаловић, боље регулаторно окружење, односно ,,кројење,, закона и прописа по мери малих и средњих предузећа, тј. изградњу институције за подршку. Јер, свака логистика која недостаје мора да буде изграђена од јавног или трећег непрофитног сектора. Иначе, код нас од јавног сектора имамо Фонд за развој, Агенцију за осигурање послова у извозу (моћна и недовољно позната) и Националну службу запошљавања.

23. април 2008.

ФОНДАЦИЈА „ПЧИЊА” ЗА ОПСТАНАК

Врање, Бујановац – Фондацији „Пчиња”, чији је циљ подстицање развоја малих и средњих предузећа и запошљавања зарад опстанка људи у овом делу Србије, јуче је почела са радом. То је био разлог окупљања менаџера, предузетника и других пословних људи са овог подручја у „Симповој” фабрици душека у Бујановцу. Како је за наш лист рекао Драган Томић, председник врањског „Симпа” и оснивач ове фондације, још тридесетак директора и власника малих и средњих предузећа здушно је подржало ову идеју.

22. април 2008.

22. април 2008 год

Поводом 22. априла, Дана планете, у општини Прешево је НВО "Зелени свет", заједно са младима из националних заједница Албанаца, Срба и Рома, организовао садјење зимзелених садница и украсног цвећа у дворишту зграде у којој се налаyи канцеларија Координационог тела у Прешеву. Ова активност, под називом "Активатор-акцелератор", реализована је на територији општина Прешево, Бујановац и Врање у оквиру пројекта министарства омладине и спорта. У активности су такодје учестовали НВО "Понуда" из Бујановца и НВО "Генератор" из Врања.

18. април 2008.

ПЛАН ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ

БУЈАНОВАЦ - Председник општине Бујановац Нагип Арифи јуче је у Београду учествовао на конференцији градова и општина Србије. Општина Бујановац је једина општина у Пчињском округу која је члан Регионалне комисије за развој, и једна од свега 15 општина у Србији које су њени чланови.

15. април 2008.

15. април 2008 год

Управо реконструисана зелена пијаца у Бојнику биће свечано отворена у уторак, 15. априла, са почетком у 11:00 часова. Пијацу ће свечано отворити: господин Јовица Аранђеловић, председник општине Бојник, господин Бранко Јоцић, државни секретар у Министарству за Инфраструктуру Владе Републике Србије, господин Том Торогуд, менаџер Програма опоравка и развоја општина - МИР2 и господин Бранко Делибашић, регионални координатор за Програм МИР2, Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

8. април 2008.

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У Спортском центру „Младост“ у Бујановцу јуче је отворен Трећи међународни сајам пољопривреде на којем ове године учествује више од 60 излагача из Србије и иностранства. Директор Координационог тела Владе Србије Ненад Ђурђевић је на отварању рекао да је приоритет организовања овогодишњег пољопривредног сајма промовисање развоја региона Бујановца и Прешева. „У протеклих неколико година приоритет је била изградња инфраструктуре како би на најбољи начин привукли домаће и стране инвеститоре, а следећа фаза, према плану Владе Србије, јесте економски развој региона, чему доприноси и одржавање овог сајма, рекао је он. У организацији Сајма пољопривреде у Бујановцу учествовао је са 22.000 долара и амерички УСАИД, а заменица шефа мисије УСАИД-а у Србији Мерилин Шмит је казала да су Сједињене Америчке Државе посвећене томе да подрже Србију у реформама нарочито у области економије.

7. април 2008.

07. април 2008 год.

Директор Координационог тела за југ Србије, Ненад Ђурђевић, је данас присуствовао на свечаном отварању трећег међународног сајма пољопривреде у Бујановцу, на коме ће од 7-ог до 9-тог априла излагати више од 60 произвођача пољопривредних и прехрамбених производа, као и пољопривредне опреме из земље и иностранства. Поред Агенције за развој општине Бујановац и Прешево, одржавање изложбе је помогао амерички УСАИД, посредством Програма за економску сигурност.

4. април 2008.

ПОБОЉШАЊА РЕПРОДУКТИВНОГ И ПОЛНОГ ЗДРАВЉА

Пројекат “CARE International” Ромска популација и расељена лица представљају угрожени део становништва када су у питању здравствена и социјална заштита. Из тог разлога “CARE International” спроводи трогодишњи пројекат „Приступ здравственим услугама које третирају полно и репродуктивно здравље, за жене и младе расељене и Роме у јужној Србији".

  Следећа страна»