Архива вести
                   
30. новембар 2021.

У БУЈАНОВЦУ ДАТО 32.000 ДОЗА ВАКЦИНА

Бујановац – Београд -  У општини Бујановац трећу бустер дозу вакцине против короне примило је 2.367 грађана, речено је Бујановачким у Дому здравља.

30. новембар 2021.

МЛАДИ КУВАРИ ИЗ „СВЕТОГ САВЕ“ ДОНЕЛИ ЈОШ ЈЕДНО ЗЛАТО У БУЈАНОВАЦ

Бујановац – Београд -  Ученици бујановачке Средње школе “Свети Сава” са смера кувар освојили су златну медаљу на такмичењу у спремању зимнице, одржаном у Нишу.

25. новембар 2021.

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ТРЕБА ДА КАНДИДУЈУ ПРОЈЕКТЕ

Београд -  Више министара у Влади Србије је, реагујући на опаске и питања посланика у Скупштини Србије везане за неразвијеније општине и градове, навело да локалне самоуправе увек могу да кандидују пројекте који су им важни и добију средства из државног буџета за њих.

24. новембар 2021.

МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ У БУЈАНОВЦУ: ОПРЕМА ЗА ШКОЛЕ И КЛУБОВЕ

Бујановац – Београд - Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, обишао је неколико бујановачких основних и средњих школа, Фудбалски  клуб БСК, Кошаркашки клуб Плеј 017 и Спортски центар „Младост“. Приликом посете су уручене донације министарства у виду спортске опреме, реквизита, лопти, голова, кошева, одбојкашких мрежа.

24. новембар 2021.

ТУРСКА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА - ТИКА - НАЈАВЉУЈЕ ФИНАНСИРАЊА НОВИХ ПРОЈЕКАТА

Бујановац – Београд - Нови координатор Турске развојне агенције ТИКА у Београду, Мехмет Мете Анач, посетио је  Бујановац и најавио финансирање нових пројеката.

23. новембар 2021.

МИСИЈА ОЕБС У СРБИЈИ ЗАДОВОЉНА ДОГОВОРЕНИМ НА ДРУШТВЕНОМ ДИЈАЛОГУ

Београд - Мисија ОЕБС-а у Србији саопштила је да похваљује напредак који су представници владе Србије и Савета албанске националне мањине постигли по питању уџбеника на албанском језику.

22. новембар 2021.

МЛАДИ АЛБАНЦИ И СРБИ: ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ДА РЕШИМО ПРОБЛЕМЕ

Бујановац – Београд - Екологија, недостатак уређених излетишта, спортских терена и нефункционисање Канцеларије за младе, неки су од проблема на које указују млади Бујановчани.

19. новембар 2021.

БУЈАНОВАЧКЕ ЗАНАТЛИЈЕ КАО ЧУВАРИ ОД ЗАБОРАВА

Бујановац – Београд - Изложбом предмета старих заната у среду је у Дому културе “ВукКараџић” у Бујановцу одржана 20. по реду манифестација“Вредне руке”.

19. новембар 2021.

ЕКОЛОШКО ДРУШТВО „БУЈАНОВАЦ“ И ШКОЛЕ У АКЦИЈИ ЗА СМАЊЕЊЕ ОТПАДА

Бујановац – Београд - У обележавању Европске недеље рециклаже отпада Еколошком друштву „Бујановац“ прикључиће се неколико средњих и основних школа у општини.

18. новембар 2021.

МИНИСТАРКА ЧОМИЋ: НЕМА ПРОГОНА АЛБАНАЦА У СРБИЈИ, ПАСИВИЗАЦИЈА АДРЕСА СЕ РАДИ ПО ЗАКОНУ

Бујановац – Београд -  У Србији нема никаквог организованог брисања адреса (пасивизације пребивалишта) Албанаца и нема ничега осим примене Закона о боравишту и пребивалишту, а око тога смо се разумели и са представницима Националног савета Албанаца...

  Следећа страна»