Архива вести
                   
30. јун 2015.

ПОДРШКА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ У ИЗНОСУ ОД 400.000 ЕВРА

Бујановац, Прешево, Медвеђа - У оквиру активности развојног програма Европски ПРОГРЕС, које имају за циљ подршку родној равноправности и економско оснаживање жена кроз креирање нових радних места, објављен је јавни позив за доделу бесповратне помоћи за покретање бизниса у власништву жена, које ће водити жене. Европска унија и Влада Швајцарске издвојиле су укупно 400.000 евра за подршку 40 пројеката. Јавни позив биће отворен до  24. јула 2015. године.

30. јун 2015.

ГАШИЋ:ГРАЂАНИ СРБИЈЕ НЕМАЈУ РАЗЛОГА ЗА БРИГУ

Прешево - Министар одбране Братислав Гашић изјавио је јуче да грађани Србије немају разлога за бригу због повећаног броја миграната јер безбедносне структуре максимално воде рачуна о свему.

30. јун 2015.

ПРОСЕЧНЕ ЗАРАДЕ У МЕДВЕЂИ ПОРАСЛЕ СА 20.000 НА 58.000

Медвеђа – Просечно исплаћене нето зараде у мају месецу у општини Медвеђа износиле су невероватних 58.217 динара, што је 2,7 пута више од зарада у претходном месецу.

29. јун 2015.

МИНИСТАР ВЕРБИЋ РАЗГОВАРАО СА НАГИПОМ АРИФИЈЕМ И РАГМИ МУСТАФОМ

Прешево, Бујановац – Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић са сарадницима, разговарао је недавно са председницима општина Прешево и Бујановац, Рагми Мустафом и Нагипом Арифијем, као и са председником Националног савета Албанаца Јонузом Муслијуом.

29. јун 2015.

ЦАРИНИЦИ ОТКРИЛИ ВИШЕ ОД 20 АВГАНИСТАНАЦА У ТЕРЕТНОМ ВОЗУ КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац - Цариници на железничкој станици Ристовац, код Бујановца, открили су 23 авганистанска емигранта који су илегално покушали да пређу државну границу Србије у теретном возу. 

29. јун 2015.

КРИЈУМЧАРИО СИРИЈЦЕ

Прешево - Полиција у Прешеву ухапсила је Б. А. (45) из околине Прешева због сумње да је извршио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

29. јун 2015.

Конкурс - YouthBuild Србија програм

Укључи се у YouthBuild Србија програм и научићес како да направиш и одржаваш wеб сајт, нађес запослење или покренеш сопствени посао и допринесеш развоју заједнице.

Нудимо ти, учење, волонтирање, стицање искуства и шансу да као део екипе од 30 младих жена, урадиш нешто корисно за себе и своју заједицу.

26. јун 2015.

БРАНКИЦА ЈАНКОВИЋ: НИСМО УТВРДИЛИ ДИСКРИМИНАЦИЈУ ИЗБЕГЛИЦА У ПРЕШЕВУ

Прешево - Током јучерашње посете Прешеву, Повереница за заштиту равноправаности Бранкица Јанковић  није утврдила да локално становништво дискриминише избеглице које стижу у Србију са ратних подручја, нити да покушава да их на разне начине превари.  

26. јун 2015.

ФОНД ЗА ИЗГРАДЊУ СТО КУЋА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Грађевинска компанија „Елхан комерц“  из Бујановца једна је од  180 фирми и појединаца  који су део пројекта „Изградња  100 кућа“, чији је циљ изградња кућа за сиромашне и породице у којима живе особе са инвалидитетом“ , рекао је власник те компаније Неџат Бехљули.

26. јун 2015.

ПОЧЕЛО ДЕЧИЈЕ КУЛТУРНО ЛЕТО У ВРАЊСКОЈ БАЊИ

Врањска Бања - Дечије културно лето почело је у Врањској Бањи почетком јуна. Према речима докторке Славице Сотировић, председнице ГО Врањска Бања, ово је већ постала традиционална манифестација и циљ је да се деца друже и да могу и у Врањској Бањи да погледају дечије представе и да се баве активностима које су прилагођене деци.

  Следећа страна»