Архива вести
                   
24. децембар 2009.

24.12.2009.

Група младих правника из Прешева и Бујановца јуче је започела дводневну посету Београду, током које ће разговарати са представницима државних институција и невладиних организација за заштиту људских права. Организатор посете је Иницијатива младих за људска права, а пројекат се реализује уз подршку амбасаде Велике Британије.

22. децембар 2009.

ВЛАДА СРБИЈЕ И БУЏЕТОМ СТАЛА ИЗА РАДА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

И поред великих уштеда планираних за 2010. годину, Влада Републике Србије је у буџету за следећу годину предвидела највеће повећање за рад Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Према буџету који је усвојен 21. децембра, Координационо тело ће располагати са 421.550.000 динара у 2010. години.

22. децембар 2009.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ПОДРЖАЛО АКЦИЈУ ДАВАЊА КРВИ

Основна организација добровољних давалаца крви Полицијске управе Врање је 22.12. у Полицијској станици Прешево организовала акцију давања крви. Прикупљено је 86 јединица крви. Учешће у акцији узели су полицијски службеници свих организационих јединица Полицијске управе Врање, чланови Координационог тела, припадници граничне полиције, Жандармерије, БИА-е, Војске Србије и грађани.  Током ове године организовано је 12 акција добровољног давања крви у којима је прикупљено 1116 јединица крви.

19. децембар 2009.

19.12.2009.год.

Верица Калановић, министарка за Национално-инвестициони план, сусрела се јуче у Бујановцу са председницима 40 најнеразвијенијих општина у Србији. На скупу је било речи о реализованим пројектима у овој години и плановима за следећу.

18. децембар 2009.

18.12.2009.год.

Заштитник грађана Србије Саша Јанковић боравиће 22. и 23. децембра у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, где ће примати притужбе грађана на незаконит или неправилан рад органа управе. Јанковић ће са сарадницима примати грађане, од 8.30 до 17 часова, 22. децембра у Бујановцу, а 23. децембра у Прешеву и у Културном центру у Медвеђи, саопштено је из његовог кабинета.

15. децембар 2009.

ОВАЦИЈЕ ЗА „ТИ И ЈА СМО МИ“

Узвицима „браво“, јаким и дугим аплаузом и понеком сузом испратила је публика средњошколце из Бујановца и Прешева са сцене „Малог позоришта Душко Радовић“ након тинејџерске представе „Ти и ја смо ми“. Искрен труд, посвећеност и љубав, као и увек, исплатили су се. Награда је огромна за све који су учествовали у овом јединственом пројекту и подухвату. Два месеца напорног, али кажу прелепог рада и дружења, дали су резултат. Резултат је тинејџ поп шоу о одрастању на југу Србије за који су текстове урадили сами средњошколци и глуме их на српском, албанском ромском и енглеском језику.

11. децембар 2009.

11. децембар 2009. године

У оквиру акције Министарства за заштиту животне средине и просторно планирање „Очистимо Србију“, невладина организација „Green World“из Прешева  реализовала је активности из прве фазе пројекта ’’Сви заједно за бољу будудућност’’.

10. децембар 2009.

ТИ И ЈА СМО МИ - 10.децембар 2009.год.

Нисмо исто-али смо исти. Ти си ти. Ја сам ја. Заједно можемо да будемо свет Тинејџерски поп шоу „Ти и ја смо ми“, позоришна представа о одрастању на југу Србије. Аутори текста и глумци су средњошколци, Албанци, Срби и Роми из Бујановца и Прешева. Мало позориште Душко Радовић 14. децембар 2009. у 20 сати. Пре представе публику ће поздравити председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић и министар културе Небојша Брадић. Београдској премијери присуствоваће премијер Мирко Цветковић и бројни представници дипломатског кора и Владе Србије.

4. децембар 2009.

4.12.2009.год.

Бујановачка Радио-телевизија „Спектри“ је покренула акцију избора најбољег председника општине на југу Србије. У конкуренцији се налазе председници следећих општина из Пчињског округа: Врање, Сурдулица, Босилеград, Трговиште, Бујановац и Прешево.

3. децембар 2009.

ТИ И ЈА СМО МИ

„ Ти и ја смо ми, а ми смо цео свет. Ми можемо да променимо свет. Црно-бело-шарено. Латиница-ћирилица. Све је тако забавно, свет је препун разлика. Ниси као  ја и ја нисам као ти, али ти и ја смо ми , ти и ја смо тим.“ Ово је рефрен песме којом је четрнаесторо средњошколаца, Срба, Албанаца и Рома из Бујановца и Прешева завршило премијеру представе „Ти и ја смо ми“. Млади глумци овацијама су поздрављени у препуној дворани Дома културе у Бујановцу, у среду 2. децембра.

  Следећа страна»