Архива вести
                   
28. јули 2009.

28.7.2009.год.

У Специјалној болници за рехабилитацију „Гејзир“ у Сијаринској Бањи, недалеко од Медвеђе, борави 220 гостију, а капацитети бање могу да задовоље жеље још тридесетак гостију. Поред здравствених, посетом могу бити задовољни и туристички радници Сијаринске Бање. Показало се да стари гости не заборављају ову бању у јужној Србији, а највише посетилаца је из Београда, Ниша, Лесковца и читаве Војводине.

28. јули 2009.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ МОЛБИ ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЗА СИРОМАШНЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ БЕЗ РОДИТЕЉА

Због указане потребе рок за подношење молби за конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручијима општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период септембар-децембар 20009/2010 године продужава се до 5.септембра 2009.године. Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа

23. јули 2009.

23.7.2009.год.

У вези са отварањем истурених одељења Правног и Економског факултета из Ниша у Медвеђи,председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изјавио је да ће почетком августа почети уписни рок, док ће квалификациони испит за упис у ова истурена одељења бити организован почетком септембра.

21. јули 2009.

КОНКУРСИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Текст конкурса за доделу ученичких стипендија

- Формулар молбе за доделу ученичких стипендија Текст конкурса за остваривање социјалних и мањинских права - Смернице за предлог пројекта - остваривање социјалних и мањинских права - Образац за писање предлога пројекта - остваривање социјалних и мањинских права - Формулар за буџет пројекта - остваривање социјалних и мањинских права Текст конкурса за програме и пројекте удружења грађана - Смернице за предлог пројекта - програми и пројекти удружења грађана - Образац за писање предлога пројекта - програми и пројекти удружења грађана - Формулар за буџет пројекта - програми и пројекти удружења грађана

21. јули 2009.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СИРОМАШНЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ БЕЗ РОДИТЕЉА

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа наставља да помаже најугроженијим житељима југа Србије. Након опредељених шест милиона за једнократне помоћи особама са посебним потребама, самохраним мајкама и деци без родитељског старања, објављен је конкурс за доделу стипендија средњошколцима из Прешева, Бујановца и Медвеђе без родитељског старања и из социјално угрожених породица.

21. јули 2009.

ДЕВЕТ МИЛИОНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ И МАЊИНСКИХ ПРАВА И ТРИ МИЛИОНА ЗА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа расписало је два конкурса за финансирање пројеката којима ће у овој години да буду  унапређена социјална, мањинска права и рад невладиних организација на југу Србије.

21. јули 2009.

21.7.2009.год.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић je прошле седмице изјавио   да је Министарство просвете одлучило да одобри акредитацију Правном и Економском факултету Универзитета у Нишу и омогући им отварање одељења у Медвеђи. Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи једно од кључних питања питање образовања.

17. јули 2009.

17.7.2009.год.

МИНИСТАРСТВО образовања Србије одобрило је отварање одељења Правног и Економског факултета Универзитета у Нишу у Медвеђи - изјавио је министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић. Он је оценио да ће одлука имати пуно позитивних ефеката на живот младих у три општине на југу Србије.

15. јули 2009.

ИНТЕРВЈУ КОЈИ ЈЕ МИЛАН МАРКОВИЋ ДАО ЛИСТУ „ПОЛИТИКА“

„Истрага ће дати одговор да ли је експлозија у Прешеву повезана с нападом на припаднике Жандармерије код Бујановца који се десио прошле недеље. Али, по свему судећи, циљ овог терористичког акта је да унесе немир и компромитује способности и могућности државних органа и заплаши албанско становништво, а српско да подстакне да напусти Прешево”, рекао је Милан Марковић, шеф Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу, који је у сталном контакту са представницима локалних власти ове три општине на југу Србије.

9. јули 2009.

ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

За једнократну помоћ особама са посебним потребама, самохраним мајкама и деци без родитеља, Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, до краја године, на рачуне ове три општине уплатиће шест милиона динара. Трансфер првог дела  средстава, по милион динара за сваку општину, биће реализован до половине септембра, а други милион свака општина добиће у последњем тромесечју године.

  Следећа страна»