Архива вести
                   
30. мај 2011.

НОВЕ ШАНСЕ

Након тромесечног курса учења српског језика 90 средњошколаца из Прешева добило је дипломе, али и шансу више да добију посао у државним службама. Курс је финансирало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а организовала га је невладина организација Међународни људски центар. Та организација најавила је и курс српског за Албанце запослене у државним и приватним предузећима. Подаци говоре да је интересовање за овај курс било велико и да се пријавило 120 Албанаца, упркос чињеници да је курс могло да похађа њих 90.

27. мај 2011.

ОБАВЕШТЕЊЕ - 27. мај 2011. године

Обавештавамо све заинтересоване да је рок за слање пријава за обуку за невлалдине организације продужен до 10 часова у понедељак, 30. маја 2011. године. Пријаве могу да се шаљу  на следеће адресе: ivana.stanojev@kt.gov.rs и i.stanojev@gmail.com  

25. мај 2011.

КОД ПРЕШЕВА НАЂЕНО ДВАДЕСЕТ КАСЕТНИХ БОМБИ

Прешево – Скоро 20 заосталих касетних бомби пронађено је и уништено од 29. априла код села Буштрања, у општини Прешево, изјавио је јуче Емил Јеремић, регионални директор Норвешке народне помоћи која финансира уклањање пројектила.

25. мај 2011.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У ПОСЕТИ ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за оппштине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић, у петак, у Прешеву, доделио је дипломе полазницима курса српског језика. Пројекат је финансирало Координационо тело, а реализовала организација International Human Center из Прешева. Тромесечни курс  похађало је 90 полазника, пре свега средњошколци и студенти.

24. мај 2011.

ОБУКА ЗА НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ПЕРИОДУ ОД 1. ДО 4. ЈУНА У ПРЕСС ЦЕНТРУ У БУЈАНОВЦУ

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у оквиру ПБИЛД програма Уједињених нација организује обуку за невладине организације у периоду од 1. до 4. јуна у просторијама Прес центра у Бујановцу. - Позив (српска верзија) - Позив (албанска верзија) - Позив (ромска верзија) - Мотивационо писмо - Пријавни формулар

24. мај 2011.

ВАТЛЕ ПРВИ УПОЗОРИО НА ПРИЛИВ ЛАЖНИХ АЗИЛАНАТА

Почетком марта ове године, белгијски државни секретар Мелкиор Ватле је са званичником Европске комисије Жаном Лујем де Брауером и амбасадорком Белгије Дениз де Хаувере посетио Бујановац, где је са представницима Албанаца из Бујановца и Прешева разговарао о проблему повећаног броја захтева грађана са југа Србије за азилом у Белгији.

24. мај 2011.

РЕЗУЛТАТИ ПРОЈЕКТА О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ РОМА

Резултати трогодишњег пројекта „Приступ здравственим услугама којима се лече полни и репродуктивни органи жена и младих - расељених и Рома/Ромкиња у јужној Србији“ представљени су јуче у београдском хотелу „М“.

23. мај 2011.

РАД НА РАЗВОЈУ ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ У ПРЕШЕВУ

Удружење грађана за заштиту животне средине „Зелени свет“ из Прешева је у оквиру пројекта „За еколошки одрживу средину“ организовало еколошку изложбу у холу дома културе „Абдула Крашница“ у Прешеву. Средњошколци су позвани да различитим ликовним техникама осмисле радове на тему заштите животне средине ове општине.

  Следећа страна»