Архива вести
                   
29. новембар 2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИПАРД МЕРУ М3 ЗА ПРЕРАДУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА (РОК: 24. ФЕБРУАР 2020)

Управа за аграрна плаћања je расписала Трећи јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства.

29. новембар 2019.

ДРЖАВНЕ СУБВЕНЦИЈЕ И РЕЦИКЛЕРИМА: САКУПЉАЧИМА ОТПАДА 3,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Рециклери би наредне године могли да рачунају на државне субвенције од укупно три и по милијарде динара. Предлогом буџета за следећу годину ресору заштите животне средине предвиђено је 27 одсто више новца. Сав "вишак" ће бити усмерен у буџетски фонд, па ће он заправо бити већи 45 одсто.

28. новембар 2019.

ЗА ФИРМЕ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ 40 МИЛИОНА ДИНАРА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ОД КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛA

Бујановац – Од 16 предузетника којима су уручени уговори о додели бесповратних средстава из Координационог тела Владе Републике Србије за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа, седморица су из Бујановца и они ће за унапређење пословања својих фирми добити 19 милиона динара.

28. новембар 2019.

ИЗАЗОВ „ДО ПАМЕТНИЈИХ ГРАДОВА УЗ ПОМОЋ ОТВОРЕНИХ ПОДАТАКА“(РОК: 8. ДЕЦЕМБАР 2019)

Све више се говори о „паметним градовима˝ који олакшавају живот својим становницима уз помоћ технологије. Велику улогу у креирању паметних градова имају подаци који представљају темељ планирања и креирања нових услуга или иновирања старих.

28. новембар 2019.

КАКО УРАДИТИ ДОБАР МОНИТОРИНГ И ЕВАЛУАЦИЈУ ПРОЈЕКТА

Најбољи пројекти препознају се по њиховом утицају и њиховој ефикасности, а најбољи начин за њихово мерење је кроз добар систем мониторинга и евалуације (М&Е) пројеката.

28. новембар 2019.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА АЛБАНИЈУ, НАЈПОТРЕБНИЈА ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ

Бујановац, Прешево – Акцији прикупљања помоћи за погођене земљотресом у Албанији, одазвао се велики број грађана Прешева и Бујановца. У Прешеву је акција прикупљања помоћи организована на више пунктова, а главни центар је у предузећу „Моравица”.

28. новембар 2019.

МОДЕРНИЗАЦИЈА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ: ОПШТИНА МЕДВЕЂА УВЕЛА ЕЛЕКТРОНСКО ПЛАЋАЊЕ ТАКСИ И ПОРЕЗА

Медвеђа – Општинска управа општине Медвеђа поставила је ПОС терминале на Услужном шалтеру Општинске управе, у канцеларији Локалне пореске администрације, као и у месној канцеларији у Сијаринској Бањи.

27. новембар 2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ „СВИ ЗАЈЕДНО ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ"

На основу меморандума о сарадњи и поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Амбасада Француске у Србији и Француски институт у Србији, објавили су јавни позив за учешће на конкурсу “Сви заједно за родну равноправност“...

27. новембар 2019.

СМАЊЕНА СТОПА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ МЛАДИХ У СРБИЈИ

Београд - Стопа незапослености младих у Србији двоструко је већа од опште стопе незапослености и износи 22 одсто, због чега држава интензивно примењује низ подстицаја и субвенција како би смањили ту незапосленост, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

27. новембар 2019.

КАКО СМАЊИТИ НАСИЉЕ И ДИСКРИМИНАЦИЈУ МЕЂУ МЛАДИМА

Бујановац – Црвени крст Бујановац, уз финансијску подршку Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево Бујановац и Медвеђу, од септембра 2019. године реализује пројекта „Стоп насиљу – стоп дискриминацији”, чији је циљ смањење насиља међу младима...

  Следећа страна»