Архива вести
                   
31. август 2016.

ДВАДЕСЕТ И СЕДАМ СТАНОВНИКА МЕДВЕЂЕ БИЋЕ ПРИВРЕМЕНО ЗАПОСЛЕНО

Медвеђа – Двадесет и седам становника Медвеђе биће привремено запослено на јавним радовима, а њихове зараде у укупном износу од око два милиона динара финансираће локална самоуправа и Национална служба за запошљавање (НСЗ).

31. август 2016.

„БИВОДА” ПОЗИВА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

Бујановац - У Фабрици воде и сокова „Бивода“  у Раковцу код Бујановца данас у 12 сати ће бити одржана  традиционална  летња акција добровољног давања крви.

31. август 2016.

ДИКОВИЋ ПОСЕТИО ЈЕДИНИЦЕ НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И МАКЕДОНИЈЕ

Прешево - Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић посетио је део јединица Заједничких снага војске и полиције које су ангажоване на обезбеђењу границе са Македонијом, и рекао да су својим ангажовањем показале велику снагу и спремност.

30. август 2016.

У СИЈАРИНСКУ БАЊУ НА ОДМОР И СА ВАУЧЕРИМА

Медвеђа - Туристичка сезона у Сијаринској бањи још увек не јењава. Ово познато бањско лечилиште Горње Јабланице свакодневно посећује велики број купача који спас од летњих врућина траже на неком од бањских базена.

30. август 2016.

ЗАОСТАЛЕ БОМБЕ ПОСЛЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

Бујановац – На још око 10 локација у општинама Прешево и Бујановац налазе се разне врсте мина, углавном противпешадијских, које су заостале од бомбардовања 1999. године.

Према подацима Центру за разминирање Србије, најгора ситуација је у околини Бујановца, Сјенице и Параћина. Разне бомбе и ракете, међутим, могу да се нађу и у другим деловима земље – код Новог Сада, Бачке Паланке, у луци Панчево, код Шапца, Ваљева, Ућица, Чачка итд.

30. август 2016.

ДЕВЕТА „ШКЕМБИЈАДА” У СЕЛУ КРШЕВИЦА КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац - Најбољи на овогодишњој „Шкембијади“, која је девети пут одржана у селу Кршевица код Бујановца, је  Станојко Илић Чико, угоститељ из Врања. Њему су уручене дипломе за освојена прва места у две кулинарске категорије,  спремању чорбе и специјалитета од шкембића.

29. август 2016.

ПОЧИЊЕ ЗАЈЕДНИЧКО МЕДИЦИНСКО АНГАЖОВАЊЕ У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО И БУЈАНОВАЦ

Бујановац, Прешево - Хуманитарна асистенција мешовитих медицинских тимова Војскe Србије и Националнe гарде Охаја почиње у уторак, 6. септембра, на територији Пчињског управног округа.

Заједничко медицинско ангажовање укључује бесплатне здравствене прегледе житеља села удаљених од здравствених установа у градовима.

26. август 2016.

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ВОЈНИ ЛЕКАР У СЕЛУ” У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

Медвеђа – Акција „Војни лекар у селу” спровешће се и у вишенационалном селу Ђулекаре у општини Медвеђа, договорено је на заједничком састанку представника Војске Србије и локалне самоуправе.

26. август 2016.

ЕВРОПСКА ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ИНФРАСТРУКТУРЕ НА ЈУГОИСТОКУ И ЈУГОЗАПАДУ СРБИЈЕ – 14 НОВИХ ПРОЈЕКАТА

Европска унија и Влада Швајцарске ће преко развојног програма Европски Прогрес финансирати са милион и по евра 14 пројеката локалне инфраструктуре у општинама на југоистоку и југозападу Србије.

26. август 2016.

ФАТМИР ХАСАНИ: РАДИЋУ ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Фатмир Хасани из Бујановца, професор хемије по струци, однедавно се за развој општина Прешево, Бујановац и Медвеђу, залаже у Народној скупштини Републике Србије.

Како је казао, свој први мандат ће испунити борбом за бољи положај тих општина.

  Следећа страна»